15.11. Hirvenjauhelihapihvit ja röstiperunaa

Hirvenjauhelihapihvit

  • 300 g hirvenjauhelihaa
  • 100 g possunjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 rkl kaprista
  • 2 siivua vaaleaa leipää
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta persiljaa

Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja pehmennä leipäpalat kermassa.

Sekoita jauhelihat sekä mausteet keskenään ja lisää hienonnettu kuullotettu sipuli sekä kapris. Lisää joukkoon pehmentynyt leipä kerman kera sekä hienonnettu persilja ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna levätä hetki.

Paista koe pulla pannulla ja tarkista maku. Pyöritä taikina pihveiksi ja paista ne 200 asteisessa uunissa tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi.

Röstiperunat

  • 8 perunaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • hienonnettua persiljaa
  • suolaa
  • pippuria

Raasta perunat karkealla terällä ja purista raaste kuivaksi.

Sekoita kulhossa perunaraaste, kananmuna, vehnäjauhot, hienonnettu persilja sekä mausteet. Paista röstit lettupannulla voissa rapeiksi ja kullankeltaisiksi.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat