15.1.2004 Haukipihvit, paistettuja juureksia ja piparjuurikermaa (4 annosta)

Haukipihvit

0,5 kg haukifileetä
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
3 tl suolaa
0,5 ruukkua tilliä ja/tai ruohosipulia
pala purjoa
tuoretta rakuunaa tai timjamia

Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa, lisää viimeiseksi kerma ohuena nauhana tehosekoittimen koko ajan käydessä. Muotoile taikinasta pihvejä. Kasta kädet välillä kylmässä vedessä. Paista pihvit molemmin puolin kypsiksi pannulla.
Pihvit voi kypsentää myös uunissa tai kiehuvassa vedessä tai kasvisliemessä.

Vinkki: Voit maustaa pihvit myös muilla yrttimausteilla tai laittaa ripauksen chiliä pienen potkun antajaksi. Voit paistaa pihvit myös lettupannussa niin saat tasaisen pyöreitä ja pieniä pihvejä.

Paistetut juurekset

2 porkkanaa
2 palsternakkaa
öljyä
suolaa ja pippuria
ruohosipulia

Leikkaa porkkanat ja palsternakat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne kypsiksi oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa haukipihvien kanssa.

Piparjuurikerma

2 dl kuohukermaa
2 tl tuoretta piparjuurta raastettuna
suolaa ja pippuria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mausteet eli raastettu piparjuuri sekä suolaa ja pippuria.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat