Shokkitieto: Lewis Hamilton siirtyy Ferrarin F1-talliin!

Seitsemänkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on siirtymässä Ferrarin F1-tallin kisakuljettajaksi, uutisoi arvostettu moottoriurheilumedia Motorsport.com. Sky Sports kertoo verkkosivuillaan Hamiltonin siirron olevan jo varma.

Motorsport.comin mukaan tällä hetkellä Mercedeksellä ajava Hamilton siirtyy italialaistallin kuljettajaksi kaudeksi 2025. Brittimestari ei ole vielä kirjoittanut sopimusta Ferrarin kanssa, mutta neuvottelut osapuolten välillä ovat edenneet sivuston mukaan jo pitkälle ja saattavat päästä maaliin vielä tämän viikon aikana.

Asian jo varmana uutisovan Sky Sportsin tietojen mukaan Mercedeksen F1-tallin henkilökuntaa Brackleyssa aiotaan tiedottaa Hamiltonin lähdöstä jo tänään ennen kuin asiasta lähetetään virallinen tiedote.

Hamilton teki Mercedeksen kanssa aiemmin jatkosopimuksen vuosista 2024 ja 2025, mutta mitä ilmeisimmin jälkimmäinen kausi on vain optiovuosi, mikä antaa kuljettajalle vapaat kädet neuvotella muiden tallien kanssa.

Mercedeksellä peräti kuusi mestaruutta voittanut ja myös McLarenillaan kertalleen mestaruuteen ajanut 39-vuotias Hamilton on kiinnostanut Ferraria jo pidempään. Tilaisuus maranellolaistallille näyttää auenneen Hamiltonin ja Mercedeksen kahden heikomman kauden jälkeen. Neljän perättäisen mestaruuskauden jälkeen Hamilton on jäänyt kuljettajien MM-sarjassa kuudenneksi (2022) ja kolmanneksi (2023).

– Ferrari näyttää pystyvän vakuuttamaan Hamiltonin siitä, että se on vahvempi vaihtoehto tulevaisuudessa, Motorsportin F1-toimittaja Jonathan Noble tulkitsee.

Hamilton korvaisi Ferrarilla tallin nykykuljettajista Carlos Sainzin. Espanjalaisen tallikaveri Charles Leclerc teki tuoreeltaan jatkosopimuksen tallin kanssa.

Hamilton on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2013 lähtien. Kaudet 2007–2012 hän käskytti McLarenin F1-tykkiä.

F1-kausi 2024 alkaa Bahrainin kisaviikonloppuna helmi-maaliskuun taitteessa.

Lue myös:

    Uusimmat