14-vuotias tanskalaistyttö vetoaa netin käyttäjiin: Lopettakaa alastonkuvani jakaminen!

Teinityttö on saanut kokea karulla tavalla sen, kuinka suuri voima sosiaalisella medialla voi loppupeleissä oikein olla.

Eräänä päivänä 14-vuotias teinityttö löysi sosiaalisesta mediasta kuvan, jota hän ei todellakaan odottanut löytävänsä. Kuva oli nimittäin otettu hänen omassa huoneessaan ja kuvasi tyttöä pelkät alushousut jalassa. Nuorella Lærke Bodilsensilla ei ollut aavistustakaan, että kyseinen kuva oli olemassa.

– Minun oli todella vaikea ymmärtää sitä. Olin todella surullinen, mutta myös vihainen, tyttö kertoo tuntemuksistaan kuvan löydettyään.

Hänellä ei ole varmaa tietoa siitä, kuinka kuva on päätynyt nettiin. Hän uskoo asialla olleen joku hänen ystävistään, joka on ottanut kuvan hänen pukeutuessaan.

Kuva on vaikuttanut myös normaaliin elämään

Kesällä otettu kuva on levinnyt nyt ympäri maailmaa vasten tytön omaa tahtoa.

– Se on päätynyt kaikkialle; Facebookiin, Instagramiin ja Snapchatiin, tyttö kertoo.

Kuva ei ole jäänyt ainoastaan nettimaailmaan, vaan se on vainonnut häntä myös tavallisessa elämässä. Bodilsen kertoo, ettei hän voi enää kävellä yksin kadulla ilman, että tuntemattomat ihmiset huutelisivat hänen peräänsä asiattomuuksia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Tyttö ja hänen vanhempansa ovat jo useamman kuukauden ajan yrittäneet saada kiusaamisen loppumaan, mutta turhaan. Tyttö julkaisi nyt Facebookissa videon, jonka avulla hän toivoo ihmisten lopettavan hänen vainoamisensa. Satoja tuhansia katselukertoja ja tuhansia jakoja keränneellä videolla hän kertoo, että kuva jaettiin vasten hänen tahtoaan ja se on aiheuttanut hänelle paljon mielipahaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Video on viimeinen yritys saada ihmiset lopettamaan. Toivon, että videon nähtyään he ymmärtävät, mitä ovat tehneet jakaessaan kuvan eteenpäin, Bodilsen kertoo.

Voi johtaa pitkäaikaisiin traumoihin 

Video on osoitettu suoraan kaikille niille, jotka ovat jakaneet hänen alastonkuvaansa netissä. 

– Olen yrittänyt hillitä tunteitani, mutta tänään minusta tuntuu, että minun täytyy päästä tunteeni ulos, vaikka olen tähän asti yrittänyt piilottaa ne. Haluan sinun tietävän, kuinka paljon satutit minua ja perhettäni, tyttö kertoo perjantaina julkaistulla videollaan.

Psykologi Anna Bjerre kommentoi, että tällainen tapahtuma on valtava kokemus teinitytölle, ja se voi pahimmassa tapauksessa johtaa loppuelämän kestäviin traumoihin.

– Tämä on selkeää väärinkäyttöä ja sillä voi olla merkittäviä seurauksia. Hänen rajansa ylitettiin selvästi. Se voi johtaa huonoon itsetuntoon ja voi pahimmassa tapauksessa kehittyä pakkomielteeksi, Bjerre kertoo.

Hänen mukaansa nykymaailmassa on kiinnitettävä enemmän huomiota siihen, että tämän kaltaiset tapahtumat eivät tule yleistymään. 

Suomalaislapset kertovat videolla, miksi ei saa kiusata:

Lähde: MX

Lue myös:

    Uusimmat