14 tärkeää kysymystä: Kysy nämä seikat itseltäsi ennen kuin astelet alttarille

Haluammeko samoja asioita? Onko suhteemme tasapainossa? Kysy nämä kysymykset itseltäsi ennen alttarille astumista. 

Oletko pohtunut naimisiinmenoa, vai onko suhteesi tuore, mutta lupaava? Mikä tahansa tilanteesi onkin, suhteen tilanteen kartoittaminen ei ole ikinä huono asia. Kysy nämä kysymykset itseltäsi ennen seuraavan ison askeleen ottamista.

Hyväksymmekö todella toisemme?

Kukaan ei ole täydellinen, ja puolisossamme tulee aina olemaan asioita joita haluaisimme muuttaa. Kenenkään ei kuitenkaan pitäisi joutua tilanteeseen, jossa häntä ei hyväksytä sellaisena kuin hän on. Meidän tulisi hyväksyä puolisomme aitona ja ainutlaatuisena yksilönä. Mieti siis vielä kerran, hyväksytkö puolisosi myös kaikkine puutteineen.

Kuka minä olen?

Vaikka rakastuminen voikin tehdä sokeaksi, meidän ei pitäisi muuttaa identiteettiämme jonkun toisen vuoksi. Miten voit kuvitella tietäväsi, onko kumppanisi täydellinen juuri sinulle, jos et tunne itseäsi kunnolla?

Oletko onnellinen tässä suhteessa?

Ajatuksen siitä, että jaat elämäsi toisen ihmisen kanssa, pitäisi tehdä sinut onnelliseksi. Onneton parisuhde voi pahimmassa tapauksessa heijastua myös elämäsi muille osa-alueille. Jos et tunne oloasi onnelliseksi parisuhteessasi, mieti suhdettanne uudestaan. Naimisiinmeno siinä toivossa, että se muuttaisi suhteenne suunnan parempaan, on erittäin huono idea.

Olenko tunneloukussa?

Ennen suurta päätöstä, mieti vielä kerran, haluatko todella olla tässä suhteessa. Haluatko olla suhteessa vain siksi, että olet nähnyt sen eteen niin paljon vaivaa ja aikaa? Jos toivot usein suhteen lopettamista, mieti, onko hän sittenkään sinulle se oikea.

Mitä teen suhteemme eteen?

Oletko puolisoasi kohtaan huomaavainen ja tunteet huomioon ottava? Käytöksesi ja asenteesi vaikuttavat paljon siihen, kuinka hyvin suhteenne toimii. Jos haluat suhteen toimivan, todennäköisesti myös käytöksesi on sen mukaista.

Onko suhteemme tasapainossa?

Tuntuuko sinusta, että molemmat teistä ovat valmiita tekemään kompromisseja, tukemaan ja uhraamaan asioita toistenne puolesta? Vai uhraatko kenties sinä enemmän suhteenne eteen? Hyvässä parisuhteessa molemmat panostavat suhteeseen yhtä paljon ilman toisen kustannusta.

Onko meillä hauskaa yhdessä?

Olet varmasti joskus nähnyt pariskuntia, jotka näyttävät siltä kuin he joutuisivat pakosta viettämään aikaansa yhdessä. Kannattaakin siis miettiä, pystyttekö todella viettämään mukavaa aikaa yhdessä ja omasta halustanne?

Osaanko pitää hauskaa myös yksin?

Jokainen meistä tarvitsee omaa tilaa, vaikka puolison seura olisi kuinka ihanaa tahansa. Mieti, pystytkö pitämään hauskaa myös omien kavereidesi kera?

Miksi olen tässä suhteessa?

Oletko suhteessa siksi, että rakastat puolisoasi vai siksi, että pelkäät yksinoloa? Jokaisen kannattaa miettiä rehellisesti omia syitään parisuhteelleen. Jos syyt liittyvät yksinolon pelkoon tai taloudelliseen tilanteeseen, on suhde rakennettu väärin perustein.

Minne suhteemme on menossa?

Monesti kehotetaan elämään hetkessä, mutta parisuhteessa se ei aina kannata. Ainakin jossain vaiheessa parisuhde tarvitsee suunnitelman tulevaisuuden varalta. Kysy siis itseltäsi, oletko valmis tekemään suunnitelman nykyisen puolisosi kanssa.

Luotanko puolisooni?

Joillekin vastaus tähän kysymykseen voi olla ratkaiseva. Jos vastasit kielteisesti, kysy itseltäsi, miten voisit rakentaa luottamuksen kumppaniasi kohtaan. Ilman luottamusta ei nimittäin ole suhdettakaan.

Tunnenko vetoa puolisooni?

Fyysinen vetovoima on tärkeä osa suhdetta. Itsensä pakottaminen olemaan sellaisen henkilön kanssa, johon et tunne fyysistä vetoa, ei ole reilua ketään kohtaan. Pelkkä mukavuus ja hyvä huumorintaju ei siis riitä.

Olenko vanhempi vai kumppani?

Toisesta huolehtiminen on tärkeää, mutta poikaystävän, tai jopa aviomiehen kasvattaminen tekee asiasta hieman monimutkaisemman. Jos paheksut kumppanisi lapsellisia tapoja mieti, haluatko olla puolisollesi äiti vai tasavertainen kumppani.

Olemmeko menossa samaan suuntaan?

Monet pariskunnat välttelevät isoja kysymyksiä, kuten lapsia ja avioliittoa, koska he ajattelevat näiden asioiden selkiytyvän itsestään. Totuus kuitenkin on, että asiat voivat monimutkaistua ajan myötä. Kannattaakin siis vakavissaan pohtia sitä, haluatteko elämältä sittenkään samoja asioita? 

Kaikkein tärkein neuvo on kuitenkin tämä: kuuntele intuitiotasi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja