14.7 Äänekoski

(Jakso on uusinta, esitetty 10.6.2004)

Sinikka halusi yllättää tyttärensä kutsumalla Soppamiehen vierailulle Äänekoskelle. Tarjolla on mm lohta.

Lohi escalope ja tomaattifetajuustosalaattia

(ohjeet seitsemälle)

  • 1 kg nahallista lohifilettä
  • 700 g tomaatteja
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku timjamia

Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja poista kuoret. Leikkaa lohesta annoskokoisia viipaleita. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla sekä paista kuumalla pannulla. Lohia ei kannata paistaa täysin kypsiksi, koska niiden mehukkuus häviää. Tarjoa lohen päällä käsin revittyjä tomaatteja ja fetajuustoa. Koristele annos timjamilla ja oliiviöljyllä.

Pasta latva-artisokasta ja sienistä

  • 7 latva-artisokkaa
  • 700 g spagettia
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 100 g osterivinokkaita
  • 100 g siitakesieniä
  • 4 sitruunaa
  • 1/2 maalaisleipä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1/2 ploa valkoviiniä
  • 3 dl oliiviöljyä

Kuori latva-artisokat ja valmista niiden keitinliemi. Liemeen 1/2 pulloa valkoviiniä, 1 l vettä, kahden sitruunan mehu, 1 rkl vehnäjauhoja, 1 dl oliiviöljyä ja suolaa. Artisokkien keittoaika on n. 20 min. Paista kasvikset pannulla ja lisää spagetti. Mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Koristele paistetuilla leipäkuutioilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja