Lasimestarin silakoita ja keitettyjä perunoita
-
Häränrintaa, piparjuurivoita ja haudutettuja juureksia
-
Omenalumi/-sorbetti
Lasimestarin silakat
½ silakkafileitä
1-2 tl merisuolaa
Liemi:
2 ½ dl vettä
1-1,5 dl etikkaa
1 dl sokeria
2 laakerinlehteä
8 maustepippuria
1 porkkana
1 pieni sipuli
pala piparjuurta
1. Leikkaa porkkana ja sipuli viipaleiksi ja piparjuuri lastuiksi.
2. Kiehauta mausteet, sokeri ja vesi, lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisviipaleet ja jäähdytä.
3. Rullaa silakat nahkapuoli ylöspäin tölkkiin tai vuokaan ja kaada jäähtynyt liemi päälle. Anna kypsyä vyorokausi. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden ja saaristolais- tai ruisleivän kera.
Häränrintaa, piparjuurivoita ja haudutettuja juureksia ja keitettyjä perunoita
(4-5 lle)