500-600 g perattuja muikkuja
1 - 1,5 tl suolaa
2 sipulia
mauste- tai mustapippuria (kokonaisena n.10 kpl, myllystä jauhettuna n. 1 tl)
2 - 3 tl sitruunamehua
0,5 - 1 ruukku tilliä tai 2-3 rkl kuivattua tilliä
vettä
1. Kuori sipulit, puolita ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi tai silppua pieneksi niin halutessasi. Hienonna tilli.
2. Perkaa muikut, neulamuikuille riittää suolistaminen. Huuhdo kalat ja mausta ne 1 tl suolaa.
3. Lado muikut voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipulin, tillisilpun ja pippurin kanssa. Pirskota päälle sitruunamehu ja loput suolasta. Liruttele päälle vähän vettä, kalojen ei tarvitse peittyä kokonaan.
4. Kypsennä 100-150 asteessa muikkujen koosta riippuen 1-2 tuntia eli kunnes ruodotkin ovat pehmenneet. Voit kypsentää muikut myös liedellä kannen alla hyvin miedolla tulella. Silloin ne kypsyvät 15-20 minuutissa, mutta isompien muikkujen ruodot eivät ehdi pehmitä syötäviksi. Tarjoa muikkujen kanssa esim. perunalunta ja höyrytettyjä porkkanapaloja.
Täytetyt kuharullat
4 nahatonta kuhafileetä
0,5 - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
täytteeksi:
2 - 4 rkl maustettua tuorejuustoa
(2 - 4 rkl pieneksi silputtuja suppilovahveroita tai herkkusieniä)
4 rkl hienonnettua tilliä tai persiljaa
1. Levitä kuhafileet voi- tai leivinpaperille leikkulaudan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Käytä sienet sellaisenaan pieneksi silputtuna tai kullota niitä hetki pannulla.
3. Levitä kuhafileiden pinnalle vatsemasi makuinen tuorejuusto, sen päälle sienet ja tilli tai persilja.
4. Kiedo rullalle ja kiinnitä hammastikulla.
5. Nosta kuharullat höyrytysritilälle ja kattilaan, jonka pohjalla on vähän vettä. Kypsennä höyryssä 10-15 minuuttia. Voit kypsentää kuharullat myös kiinalaiseen tyyliin vokissa. Kuumenna vokissa vähän vettä, nosta pohjalle tee- tai kahvikupin lautanen alassuin. Lado kalat toiselle pienehkölle sopivankokoiselle lautaselle ja nosta se alassuin olevan lautasen päälle. Peitä vokki kannella ja anna kypsyä höyryssä. Näin kypsennettäessä maukkaat valuvat liemet jäävät lautaselle ja voit tarjota liemen kastikkeena. Jos röyrytysritiläsi on iso, voit nostaa myös sen päälle lautasen. Höyryn on päästävä sivuilta vapaasti. Tarjoa kuharullat perunalumen ja parsakaalin kera.
Uusimmat
-
07:58
Roope Hintziltä näyttävä viimeistely – Sebastian Aho kruunasi juhlaottelunsa tyylillä
-
07:44
Kozeen Shiwan pyysi anteeksi: "Nyt on rauhan aika"
-
07:42
Ozzy Osbournen ex-kitaristia ammuttiin Las Vegasissa
-
07:29
Putin teki "halvaannuttavan" päätöksen
-
07:21
Katso: NHL:ssä nähtiin harvinainen temppu! Ruotsalaisvahti onnistui maalinteossa
-
07:04
MM-rallitähden aikeista erimielisyyttä – suomalaisasiantuntijalta huima Toyota-näkemys: "Pajari on lahjakkaampi"
-
07:00
Tätä alaa vain harva pääsee opiskelemaan
-
06:59
Pohjois-Korea räjäytti Etelä-Korean rajalle johtavia teitä – räjäytykset tallentuivat valvontakameroille
-
06:31
SM-liigan jättänyt Markus Nurmi takoo nyt tulosta kiekkohullussa kaupungissa – menestyksen salaisuus kuin Raimo Helmiseltä lainattu
-
06:31
Marika lähti ulkomaille ilman lääkkeitään ja joutui mahdottomaan tilanteeseen – antaa nyt tärkeän vinkin
-
06:29
Kolmekymppinen mies saalisti lapsia Snapchatissa raiskattavikseen – ahdistunut 13-vuotias söi lasinsiruja jälkeenpäin
-
06:28
Huippuvireinen Anton Lundell nousi taas valokeilaan – Floridan suomalaiset pistivät tuulemaan
-
06:06
Kreml on "hermostunut ja purkaa turhautumistaan" Suomeen
-
05:55
NHL-mestarivalmentaja esitti Olli Jokiselle yllättävän toiveen – "Olin, että aha!"
-
05:52
Ex-puolisoa vaaditaan vangittavaksi Janne Puhakan murhasta – istunto tänään
-
05:41
Stubb tapaa Norjassa pääministeri Stören
-
05:35
Eduskunta äänestää: Välikysymys palkkatasa-arvosta
-
05:30
30 vuotta sitten Suomi äänesti ja sillä oli valtavat vaikutukset
-
05:18
Israel torjui ehdotuksen tulitauosta Libanonissa
-
00:00
Expressen: Räjähdys Tukholmassa – pommiryhmä paikalla
-
Lataa lisää