Mainos

14.10.2002 Salviamaksaa salaattipedillä ja karviaisjää

300 g vasikan- tai naudanmaksaa ohuina viipaleina
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ ruukkua tuoretta salviaa
suolaa, mustapippuria
rosepippuria

4 kypsää perunaa
1 punasipuli
erilaisia salaatteja
mustapippuria, suolaa
öljyä
mustaleimaemmentalia

Kokoa salaattipeti. Viipaloi perunat ja sipuli ohuiksi. Laita ne kulhoon, kaada päälle hieman öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti nostellen. Lisää lopuksi revittyjä salaatinlehtiä ja sekoita vielä kerran. Jaa salaatti lautasille.

Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa. Voi vaahtoaa, mutta ei vielä ruskistu. Lisää pannuun valkosipuli ja salvia, kuullota hetki. Paista pihvit valkosipuli-salviavoissa miedolla lämmöllä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Pihvit saavat jäädä sisältä mehukkaan punertaviksi. Ohuet maksapihvit kypsyvät nopeasti (2-3 minuuttia/puoli).

Laita pihvit salaattipedille ja vuole päälle lastuja mustaleimaemmentalista.

Karviaisjää

jäisiä karviaisia
hunajaa maun mukaan
1-2 dl kivennäisvettä tai kermaa

Laita kohmeiset karviaiset ja hunaja tehosekoittimeen , soseuta. Lisää kivennäisvesi tai kermaa. Tarkista maku. Tarjoa heti.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.