Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

14.1.2004 Maalaispannukakku ja vaniljakermavaahtoa

Julkaistu 14.01.2004 13:05

Maalaispannukakku

Maalaispannukakku

MaalaispannukakkuCopyright MTV Oy 2004

2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 vaniljatanko
1 dl sokeria
2 dl kahvikermaa
50 g suolatonta voita
1 pss pakastemustikoita
Sulata mustikat ja mausta ne maun mukaan sokerilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko, raaputa siitä siemenet ulos ja säästä ne vaniljakermaan. Keitä jäljelle jäänyttä vaniljatankoa kahvikermassa ja lisää joukkoon voi. Vatkaa lämmin kerma munavaahdon joukkoon. Siivilöi vehnäjauhot ja sekoita varovasti nostellen taikinan joukkoon. Peitä uuninkestävän paistinpannun pohja mustikoilla ja kaada vaahtotaikina päälle niin että mustikat peittyvät, ripottele vielä muutama mustikka taikinan pinnalle. Paista 220 asteisessa uunissa 10-15 min. tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Vaniljakermavaahto


1 vaniljatangon sisus
1 dl mascarpone-juustoa
1,5 dl kermaa
0,5 dl tomusokeria
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa pannarin kanssa.

Marjakompotti


marjoja
sokeria maun mukaan
saastettua sitruunan kuorta ja tilkka mehua
vettä

Mittaa puolet marjoista ja kaikki muut aineet kattilaan. Kiehauta ja anna hautua hetki hiljalleen poreillen, jotta liika neste haihtuu (jos pakastemarjoissa on paljon vettä, älä lisää enempää nestettä). Siivilöi kompotti ja sekoita joukkoon loput marjat.

Voit keittää kompotin joukossa kanelitankoa tai tähtianista makua antamaan.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."