13. Eron jälkeen

Kohde: KRUUNUNKUJA 4 D 8, 02180 ESPOO (Rivitalo 113 m2)
Budjetti: 3000–5000€
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 320 000€
Arviointi stailauksen jälkeen: 340 000€
Myyntihinta: 330 000€

Lapset ovat lentäneet pesästä, ero miehestä edessä, neliöitä liikaa. Siinä riittävästi syitä luopua yli sadan neliön rivitaloasunnosta. Katja, Carita ja Tatu saivat tehtäväkseen päivittää 80-luvulla rakennettu koti tämän päivän vaatimusten mukaiseksi. Katjan suunnitelma vakuutti Maisan ja remontti lähti käyntiin.

Olohuoneen tyyli oli jäänyt valitettavasti parinkymmenen vuoden taakse. Kohde kaipasi siis päivitystä – ja raikastusta. Voimakkaan siniset tapetit saivat lähteä, samoin kuin kattokruunut ja raskaat, kultakehyksiset taulut. Parketti oli ikäisekseen loistavassa kunnossa.

Siniharmaa seinäväri, johon myös verhot on sävytetty, sai jäädä. Tapettiseinät maalattiin raikkaan valkoisella Tikkurilan silkinhimmeällä sisämaalilla, sävy F497. Tilaa täydennettiin Ikean skandinaavisilla nojatuoleilla, pöydillä ja valaisimilla.

Ruokailutilaa ja keittiötä raikastettiin samoin maalaamalla seinät Tikkurilan sävyllä F497. Kirjavat verhot vaihdettiin yksivärisiin ja pöytäliinan sijaan pöydälle tuotiin luonnonvalkoiset tabletit. Kaunis lasikupuinen kattovalaisin on Ikean valikoimasta.

Nurmikko leikattiin ja terassilta poistettiin erinäiset tavarat huolitellun yleisvaikutelman luomiseksi.

Kolmeen makuuhuoneeseen asennettiin muovimaton päälle parketin sävyinen laminaatti. Huoneista poistettiin nuhraantuneet tapetit ja seinät maalattiin samaisella F497-sävyllä. Näihin kolmeen huoneeseen ripustettiin jokaiseen suurikukkainen verho. Yksi huone sisustettiin beigen-sävyisin-, toinen punaisin ja kolmas sinisin tekstiilein, verhokankaan innoittamana. Kahteen huoneista tuotiin vuode ja työpöytä Iskusta, kolmas sisustettiin työhuoneeksi olemassa olevin huonekaluin.

Vanhempien makuuhuone tyhjennettiin tilaa tukkivista säilytyskalusteista. Vuode pedattiin kauniisti Maisan rakkaan harrastuksen – tilkkutöiden – ”hedelmillä”. Vuoteen molemmille puolille tuotiin tummat yöpöydät sekä kauniit valaisimet ryhdittämään tilaa. Sängynpäädyn päälle laitettiin beige torkkupeite ja lattialle upottavia mattoja Iskusta pehmentämään tilaa. Huone maalattiin valkoisella, silkinhimmeällä maalilla.

Kahdesta kohtaa huoneistosta poistettiin katonrajassa olevia kaappeja tilantunnun lisäämiseksi.

Pieni wc kaipasi päivitystä. Lattia ja seinät, 120cm korkeuteen asti, laatoitetaan Marazzin valikoimaan kuuluvin laatoin. Lattiaan tuli Easy Beige 10x10 ja seiniin valkoinen mattapintainen 20x20 –laatta. Seinien yläosa maalattiin Tikkurilan silkinhimmeällä maalilla, sävy F497, joka on hieman nk. maalarinvalkoista vaaleampi sävy. Myös vesikalusteet uusittiin. Wc:n remontti vaati putki- ja sähköasentajan käynnit. Sähköasentaja vaihtoi samalla myös toimimattoman saunankiukaan uuteen.

Kohteen kaikki matot olivat Iskusta, muut tekstiilit Ikean valikoimasta, suurikukkainen verhokangas Les Tissus Colbertista. Valaisimet Ikea, kalusteet Isku ja Ikea. WC-kalusteet AQUARIUS. Stailauksessa käytetyt käsityöt ovat Maisan itse (myyntiin) tekemiä. Niillä luotiin tähän asuntoon persoonallinen loppusilaus.

(PPR 5.2.2008)

Lue myös:

    Uusimmat