13.1.2004 Pannupihvi ja perunasosetta (4 annosta)

Pannupihvi

500 g naudanjauhelihaa
2 kpl kananmunaa
2 kpl vaaleaa leipäviipaletta
2 dl maitoa
3 tl suolaa
valkopippuria
nokare voita tai öljyä paistamiseen

Poista leivistä kantit ja liota ne maidossa pehmeiksi. Sekoita pehmeät leivät jauhelihan joukkoon. Lisää myös kananmunat sekä mausteet. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne kypsiksi paistinpannulla tai uunissa. (voit myös ensin paistaa koepalan maun tarkistamiseksi)

Perunasose


8 perunaa (jauhoista lajiketta)
voita
maitoa
suolaa

Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä niin että niiden pinta muuttuu valkoisiksi. Soseuta perunat, lisää lämmin maito, johon on lisätty muutama nokare voita. Mausta valmis sose suolalla.

Haudutettua sipulia

2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 purjosipuli
2 tl sokeria
2 tl suolaa
1 tl oreganoa
4 tippaa tabascoa
valkopippuria
1 dl oliiviöljyä

Kuumenna paistinpannua ja lisää sokeri. Anna sokerin saada hieman väriä ja lisää suikaloitu purjosipuli. Kun sipulit alkavat ruskistua, lisää oliiviöljy, loput sipulit ja mausteet, anna hautua n. 12 min.

Ravistetut kurkut


puolikas kurkku
3 tl väkiviinaetikaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
valkopippuria
0,5 dl hienonnettua tilliä

Kuori ja viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkut ja mausteet kannelliseen astiaan, kansi kiinni ja ravista aineet hyvin sekaisin. Tarjoile.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat