12-vuotias tyttö heräsi kovaan kipuun rannalla vietetyn päivän jälkeen Floridassa – krampin sijaan hänen jalkaansa nakersikin hengenvaarallinen lihansyöjäbakteeri

1:47
Katso video: 12-vuotias Kylei sai uimarannalta hengenvaarallisen tartunnan jalkaansa!

12-vuotiaan tytön päivä rannalla kääntyi yllättäen viikkoja kestäväksi painajaiseksi, kun häneen tarttui harvinainen lihansyöjäbakteeri.

Kylei Brown oli viettänyt aikaa perheensä kanssa rannalla Yhdysvaltojen Floridassa, jonne perhe oli matkannut lomailemaan kotoaan Indianasta.

Rantapäivän jälkeisenä aamuna 12-vuotias tyttö oli herännyt kovaan kipuun oikeassa pohkeessaan. Perhe oli ajatellut sen olleen vain kramppi.

Seuraavana päivänä kipu oli kuitenkin ollut niin kova, ettei tyttö kyennyt kävelemään. Hän sai kuumeen, ja hänen äitinsä Michelle Brown joutui kantamaan tytärtään, jonka jalka alkoi turvota.

Hengenvaarallinen tulehdus

Tyttö vietiin sairaalaan, jossa selvisi kammottava totuus. Infektio hänen polvensa takana oli nekrotisoiva faskiitti, jota kutsutaan myös lihansyöjäbakteeriksi.

Pehmytkudoksissa etenevä, kuoliota aiheuttava hengenvaarallinen tulehdus voi saada alkunsa jopa vain pienestä haavasta tai ihorikosta.

– Hänet vietiin hätäleikkaukseen, jossa yritettiin irrottaa tulehdus hänen jalastaan. Tekemällä sen, he yrittivät pelastaa hänet ja hänen jalkansa, koska tulehdus eteni niin nopeasti, äiti kertoi.

Edessä leikkauksia ja terapiaa

Kylei Brown on parantumassa, mutta tulehduksen takia häntä odottaa liuta leikkauksia sekä kuukausien terapia, jotta hän voi opetella jälleen kävelemään.

– Olen sanonut äidilleni monta kertaa, että haluan vain olla taas normaali jalkani kanssa, Brown sanoi.

Tytön äiti uskoo, että tulehdus saattoi saada alkunsa haavasta, jonka tyttö oli saanut jalkaansa rullalautailun yhteydessä päivää ennen heidän lähtemistään lomalle. Haava oli rannalla voinut olla kosketuksissa veden kanssa, josta bakteeri oli saattanut tulla.

Floridan osavaltion terveysviranomainen on kertonut tutkivansa asiaa. Toistaiseksi he eivät ole saaneet yhteydenottoa perheeltä, tai muilta osavaltiossa oleskelevilta, joilla olisi ilmennyt sama tartunta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja