12 tärkeää asiaa, jotka tekevät asuinalueesta tavoiteltavan

Kun olet ostamassa tai vuokraamassa uutta kotia muista, että et ole etsimässä vain kotia, vaan olet etsimässä myös uutta asuinympäristöä.

Kaikkia asuinalueita ei ole rakennettu samanlaisiksi, eikä ole olemassa täydellistä asuinaluetta. Jokaisella asukkaalla on omat tarpeensa, halunsa ja makunsa.

Kaikilla hyvillä asuinalueilla on olemassa kuitenkin joitain samankaltaisuuksia. Kun arvioit alueen parhaita puolia, haluat samalla, että ne sopivat omiin päivittäisiin tarpeisiisi ja elämäntyyliisi.

1. Elämäntavat

Onko asuinalue sopiva nykyiseen elämäntyyliisi? Viehättävä esikaupunkilähiö ei välttämättä istu lapsettoman sinkun tarpeisiin. Eikä kolmilapsinen perhe välttämättä halua pientä kerrostaloasuntoa trendikäästä kaupunginosasta.

2. Kotiseuturakkaus

Kun asukkaat arvostavat kotiaan ja asuinaluettaan, he myös pitävät niistä hyvää huolta. Naapurit ovat tekemisissä toistensa kanssa ja vahvistavat näin asukkaiden yhteisöllisyyttä, joka taas parantaa alueen viihtyvyyttä.

3. Turvallisuus

Alhaiset rikostilastot antavat alueesta turvallisen kuvan. 

4. Koulut

Kodinomistajille ja vuokraajille hyvät koulut voivat olla myös yksi kriteeri, mikä tekee asuinalueen juuri heille sopivaksi. Arvostettu koulu pitää myös asuinalueen arvon vakaana.

5. Ulkoilumahdollisuudet

Hyvät mahdollisuudet harrastaa lempiurheilulajiasi nostavat asuinalueen pisteitä. Lähellä sijaitsevat aktiviteetit (tai ainakin lyhyen ajomatkan päässä), tekevät harrastamisesta helpompaa.

6. Historia

Jokin alueen historiassa voi tehdä siitä myös vastustamattoman. Vanhat puut kadun reunalla antavat alueelle viehättävän, vanhan ja vakiintuneen tunnelman.

Nämä asuinalueet ovat usein erittäin vakaita pitkäaikaisten asukkaiden yhteisön tuki, auttavat kannustamaan turvallisuuteen.

7. Terveyspalvelut

Lähellä sijaitsevat terveyspalvelut ovat tärkeitä varsinkin vanhemmalle väelle, eläkeläisille ja perheille, joissa on pieniä lapsia.

8. Perheystävällisyys

Alueet, joissa asuu paljon lapsiperheitä, kiinnostavat varsinkin perheellisiä ostajia. Tällaisilla alueilla on lapsille enemmän mahdollisuuksia leikkiä, olla sosiaalisia ja solmia elämänpituisia ystävyyssuhteita. 

9. Julkinen liikenne

Helposti käytettävissä oleva julkinen liikenne on plussaa mille tahansa asuinalueelle. Työmatkaliikenteestä eläkeläisten liikkumiseen, jotka haluavat jättää auton kotiin. Julkinen liikenne on ekologinen valinta ja nostaa asuinalueen arvoa.

10. Palvelut

Jos et halua kokkailla joka ilta, vaan mennä ihmisten ilmoille, niin hyvä ravintolatarjonta, shoppausmahdollisuudet ja kaupat ovat varmasti sinulle tärkeitä.  

11. Viihde

Elokuvateatterit, teatterit, baarit ja yöelämä ovat tärkeitä nuorille ja sinkuille, mutta jokainen arvostaa asuinaluetta, jossa palvelut ovat kävelyetäisyydellä tai lyhyen taksimatkan päässä.

12. Käveltyvyys

Auton jättäminen kotiin ja käveleminen kauppaan, ostoksille, ravintolaan, puistoihin ja muihin mukavuuksiin, mitä asuinalue voi tarjota, voivat nostaa alueen arvostusta ja saada sinut rakastumaan asuinalueeseesi yhä enemmän.

Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

    Uusimmat