12 huomattavaa hyötyä: Tästä syystä ihoa kannattaa kosteuttaa joka päivä!

Kärsitkö kuivasta ihosta? Tuntuuko, että kasvojen juonteet ovat alkaneet salakavalasti korostua viime aikoina? Haluaisitko, ettei kesän rusketus katoaisi heti alta aikayksikön? Koko vartalo tarvitsee hoitoa ja kosteuttamista päivittäin, ja kosteusvoiteiden käyttö tulisikin ottaa jokapäiväiseksi tavaksi. Ai miksi? Lue, miten hyödyt!

Ihon kosteuttamisesta voitein kannattaa tehdä päivittäinen rutiini, eikä syyttä. Myös veden säännöllinen, reipas juominen vaikuttaa selvästi ihon hyvinvointiin. Lue myös: Miksi ihon kosteuttaminen on niin hirmuisen tärkeää?

Etenkin kesän jälkeen on tärkeää kosteuttaa ihoa päivittäin ja kuoria noin kerran viikossa: syksyä ja talvea kohti mennessä ihoa koettelevat lämpötilojen vaihtelu, sisäilma, viima ja paksummat vaatteet, jolloin ihosta kannattaa huolehtia entistäkin enemmän.

Kuorinta poistaa tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa ja tämän toimenpiteen myötä voiteet imeytyvät paremmin ihoon. Näin ihon värikin paranee ja kesän aikana haalimasi päivetys säilyy pitempään.

TOP 12: Ihon kosteuttamisen hyötyjä ovat muun muassa...

1. Kosteuttaminen auttaa ylläpitämään ihon elastisuutta, jotta juonteet, rypyt ja veltto iho eivät ole riesanasi ennenaikaisesti. Iho pysyy kimmoisana.

2. Se suojaa ihoa auringon haitallisilta vaikutuksilta – niin kesällä kuin talvellakin.

3. Kun levität kosteusvoidetta pyörivin liikkein, kohennat myös verenkiertoasi ja nuoruuseliksiirinäkin pidetyn kollageenin tuotantoa.

4. Kosteuttaminen pitää ihon terveen värisenä.

5. Säännöllinen kosteuttaminen auttaa ylläpitämään ihosi kosteustasapainoa estäen veden haihtumista iholta päivän ja yön aikana.

6. Se saa ihon näyttämään nuorekkaammalta.

7. Ihon pienet virheet saavat kaipaamaansa hoitoa ja huomiota.

8. Iho ei tunnu yhtäkaikkisen ärtyneeltä.

9. Se estää monien iho-ongelmien syntymistä tai jatkumoa, kuten esimerkiksi kuivumista ja hilseilyä.

10. Jos iho ei saa kaipaamansa kosteutta, ihon pinta voi kuivua niin kovaksi, etteivät ihon epäpuhtaudet pääse luonnollisesti pois huokosista.

11. Kuoritulla ja hyvin kosteutetulla iholla rusketuskin säilyy pidempään.

12. Monet kosteusvoiteet toimivat myös pohjustuksena: meikki näyttää heleämmältä ja raikkaammalta kosteutetulla iholla.


Millaisia hyötyjä sinä koet saavasi kosteusvoiteiden käytöstä? Kommentoi!

Lisää kauneusvinkkejä:


Lähde: Makeupfornoobs.com, Essex.fi, Apteekit.org, Avainapteekit.fi


Lue myös:

    Uusimmat