Mainos

12 asiaa, joita sinun ei tulisi tehdä hiuksillesi

Hiukset joutuvat kestämään paljon erilaista käsittelyä. Hiusten hyvinvointiin kannattaakin kiinnittää huomiota, jotta ne säilyvät hyvälaatuisina pitkään.

Liika harjaaminen ja hiustuotteiden käyttäminen voi heikentää hiuksia. Vältä näitä tapoja ja pidä hiuksesi kunnossa.

1. Hiusten harjaaminen liian usein tyvestä latvaan

Liiallinen harjaaminen voi heikentää hiuksia, sillä hiusjuuret joutuvat vetoliikkeen takia koetuksille. Tyvestä hiuksen kärkeen harjaamisen yhteydessä vastaan tulee usein myös takkuja, joita ei välttämättä jaksa rauhassa selvittää. Takkujen selvittämiseen käytetäänkin usein raakaa voimaa, jolloin monet hiuksista katkeavat.

Paras tapa harjata hiuksia on aloittaa keskeltä hiuksia.

2. Hiusten pitäminen kiinni liian pitkiä aikoja

Hiuksille tulisi antaa aikaa rauhoittua ja levätä jatkuvasta vedosta. Hiuslenkki voi myös vahingoittaa hiusten rakennetta.

Letti ilman hiuslenkkiä? Näin se onnistuu:

0:37

3. Liika muotoilutuotteiden käyttäminen

Monet muotoilutuotteet sisältävät kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia hiuspohjalle ja hiuksille. Tuotteista kannattaakin tarkistaa, mitä ne pitävät sisällään. Tuotteiden käyttämisen vähentämistä kannattaa myös harkita.

4. Märkien hiusten voimakas harjaaminen

Märät hiukset ovat alttiimpia vaurioille kuin kuivat, sillä päänahan ollessa pehmeämpi, ne irtoavat helpommin. Tämän vuoksi kosteiden hiuksien voimakas harjaaminen ei olekaan hyvä ajatus.

5. Märkien hiuksien sitominen

Märkien hiuksien sitominen pitää ne kauemmin kosteana ja voi tehdä niistä heikompia. Paras tapa onkin antaa hiusten kuivua rauhassa omia aikojaan.

6. Hiusten peseminen päivittäin

Liika hiusten peseminen vähentää päänahasta erittyviä luonnollisia öljyjä, jotka pitävät hiukset kunnossa. Hiukset ja päänahka kuivuvat, mikäli niitä pesee liian usein.

7. Hoitoaineen käyttäminen koko päähän

Hoitoaine on tarkoitettu hiuksillesi, ei iholle. Päänahkaan hoitoaineen levittäminen voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Hoitoainetta tulisikin levittää hiuksiin aloittaen vasta keskeltä edeten hiusten latvoihin.

8. Hiusten peseminen kuumalla vedellä

Liian korkea lämpö tekee hiuksista rakenteeltaan karkeampia. Viileässä molekyylit pysyvät tiukemmassa, jolloin hiusten rakenne on pehmeämpi.

9. Rasvojen välttely

Keho tarvitsee terveellisiä rasvoja. Rasvat pitävät hiukset pehmeinä ja hyvinvoivina. Ruokavalio kannattaakin pitää monipuolisena ja samalla terveellisenä, jolloin myös hiukset pysyvät kunnossa.

10. Kaksihaaraisten hiusten katkominen

Vaikka hiuksia haluaisikin kasvattaa, niitä tulee silti siistiä aika ajoin. Yksittäisten kaksihaaraisten hiusten päiden katkominen ei kannata, koska silloin ne kaareutuvat yhä enemmän. Tämän vuoksi kampaajalla käyminen tasaisin väliajoin kannattaa.

11. Hiusten suojaamatta jättäminen aurinkoisella säällä

Auringon lämpö on huonoksi hiuksille. Hiuksista voi tulla auringossa olon jälkeen karkeat ja kiharat. Hiuksia kannattaakin suojata auringolta, jos viettää pitkiä aikoja ulkona lämpimässä.

12. Hiusten kuivaaminen pyyhkeellä

Liiallinen hiusten hankaaminen pyyhkeellä katkoo hiuksia ja tekee niistä heikompia. Paras tapa olisikin antaa hiusten kuivua rauhassa itsekseen tai käyttää kuivaamiseen pehmeää pyyhettä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.