12.9. Juuresröstit ja sienikastike

Juuresröstit

  • 4 perunaa
  • pieni lanttu
  • pieni palsternakka
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1 dl persiljaa hienonnettua
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Raasta juurekset ja sekoita joukkoon murustettu juusto, kananmuna ja mausteet. Paista voissa esim. lettupannussa kauniin värisiksi.

Sienikastike

  • 1,5 l metsäsieniä
  • 0,5 purjosipuli
  • voita paistamiseen
  • 2 rkl riista-sienifondia
  • 4 dl kuohukermaa
  • suolaa maun mukaan

Puhdista sienet ja halkaise ne kahteen osaan. Silppua purjosipuli. Kuullota sieniä ja purjoa voissa pannulla hetki. Lisää fondi ja kerma. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat