12.9.2002 Rapumaiset silakkamurekepihvit ja vuohenjuusto-omenabruchetta

600 g silakkafileitä
1 - 1,5 tl suolaa
2 munaa
1 prk (70 g) tomaattisosetta
2 dl hienonnettua tilliä (osa kruunutillin kukkia)
1 dl ruokakermaa tai vastaavaa
2 rkl perunajauhoja
mustapippuria
(1 dl ruokakermaa + 0,5 dl korppujauhoja)

esim. juoksevaa margariinia

1. Leikkaa silakkafileet pätkiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja hienonna fileet.
2. Lisää loput aineet ja surauta tasaiseksi massaksi.
3. Jos haluat murekepihveistä miedomman makuisia (monen lapsen mielestä silakan maku on aika voimakas), turvota korppujauhot kermassa ja lisää seos samanaikaisesti muiden aineiden kanssa.
4. Nosta kuumalle pannulle lusikalla murekemassaa ja painele tasaiseksi lusikalla tai lastalla. Paista keskilämmöllä muutama minuuti molemmilta puolilta. Voit kypsentää pihvit myös uunissa 200-225 asteessa 10-15 minuuttia.
5. Tarjoa rapumaisten (tomaatin ja tillin, varsinkin kruunutillin yhdistelmä antaa silakalle ravun maun) silakkamurekepihvien kanssa höyrytettyjä kukkakaalilohkoja ja kesäkurpitsaviipaleita tai kyssäkaaliraastetta sekä tillillä ja tillinkukinnoilla höystettyä kermaviilikastiketta.

Vuohenjuusto-omenabruschetta

patonkia tai muuta vaaleaa leipää
n. 100 g pehmeää tai puolipehmeää vuohenjuustoa
2 - 3 rkl jogurttia tai kermaviiliä
mustapippuria myllystä
1 - 2 makeahkoa kotimaista omenaa

1. Leikkaa patonki vinottain viipaleiksi. Paahda leivät rapeiksi uunissa n. 150 asteessa välillä kääntäen.
2. Sekoita haarukalla keskenään vuohenjuusto, jogurtti ja vähän mustapippuria. Levitä seos patonkiviipaleille.
3. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja ripottele kuutiot juustoseoksen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
4. Paista uunissa n. 250 asteessa tai grillivastuksen alla 3-5 min. eli kunnes pinta saa vähän väriä. Tarjoa kuumina tai haaleina. Leivät maistuvat esim. alkupalana tai pienenä iltaherkkuna.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat