12.2.2003 Perunapizza
Vieraana Arabian pro arte-osastolta muotoilija, keramiikkataiteilija Kati Tuominen-Niittylä sarjassa ruoka ja taiteilija
Perunapizza
2 valmispizzapohjaa (halk 24-25 cm) tai itsetehty taikina:
2 dl vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
15 g tuorehiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa
n. 6 dl (370 g) vehnäjauhoja (mielellään durumvehnäjauhoja)
500 g kiinteämaltoisia perunoita tai 1 pss pakasteperunasuikaleita tai -viipaleita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 oksaa tuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl merisuolaa
mustapippuria
(sinimonemuruja tai parmesaaniraastetta)
1. Valmista ensin taikina ellet käytä valmispizzapohjia. Lämmitä vesi kädenlämöiseksi tai kuivahiivalle vähän kuumemmaksi. Liuota hiiva veteen, vatkaa muut aineet joukkoon, lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin. Peitä muovilla tai liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Kaada pöydälle, vaivaa ja jaa kahteen osaan ja kauli kahdeksi pizzapohjaksi tai yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille. Peitä ja anna kohota. Täyte: Jos käytät kokonaisia perunoita, kuori ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi tai viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Nosta viipaleet tai pakasteperunat kulhoon, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita "pöyhien" niin että kaikki saavat osansa suolasta, öljystä ja mausteista.
3. Levitä perunat jäisen valmispizzapohjan tai kohonneen pohjataikinan päälle tasaisesti.
4. Kypsennä 15-20 min. tai pidempään n. 225 asteessa. Tarjoa kuumana sellaisenaan tai salaatin kera.
- Toim. Kati Nappa
Energia: 0,9 MJ / 220 kcal
Prot. 7 g, hh 28 g, ra. 9 g
Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.
Uusimmat
-
06:04
Eduskunta äänestää ministeri Juuson luottamuksesta ja yöpäivystysten sulkemista koskevasta välikysymyksestä
-
06:03
Politico: Yhdysvallat julkistamassa pian Ukrainalle annettavan kuuden miljardin dollarin aseapupaketin
-
06:02
Kalle Rovanperällä uusi työkalu – "Täyttä tekemistä"
-
05:57
Turku on suomalaisen salatieteen keskus – kaupungin ilmiöitä tutkineet kirjailijat yllättyivät
-
05:40
Korkein oikeus tyrmäsi Trumpin haaveet: Entisellä presidentillä ei ole täydellistä syytesuojaa
-
05:39
LVI-teknikko rakensi taloa Taivalkoskella – sitten tarvikkeita alkoi löytyä oudoista paikoista
-
05:00
Vivi Wahlström poistuu Salkkareista ruutulapsensa Hugon kanssa: "Kaikki hyvä loppuu aikanaan"
-
03:00
THL: Multaa ja kompostituotteita kannattaa käsitellä varoen – vakavan sairauden vaara
-
00:01
Danske selvitti: Vanhemmat auttavat lähes puolta ensiasunnon ostajista
-
22:48
Fitness-naisen kotoa löydettiin läjä kovaa dopingia – Stephanie, 30, koki "nöyryytyksen"
-
22:36
CNN: Rap-muusikolle kuolemantuomio Iranissa osallisuudesta huiviprotesteihin
-
22:10
Lehti: Entisen SM-liigatähden ura jatkuu Venäjällä
-
22:03
Prinssi William vastaanotti oppilailta lahjoja perheelleen prinsessa Catherinen syöpähoitojen keskellä
-
21:43
Christian Heljangon jyränneelle Pelicans-pakille tuntuva pelikielto
-
21:39
Naton Stoltenberg: Ukraina voi edelleen voittaa sodan
-
21:26
Forbes: Ukrainan "eliittijoukot" jättivät juoksuhaudat tyhjiksi Donetskin rintamalla – rintama romahtamaisillaan
-
21:20
Kehonrakentaja järkytti ladatulla aseella päiväkodin vieressä – näin kumppani perusteli USA:ssa
-
21:13
Valko-Venäjän presidentti mahtaili Venäjän tuomilla taktisilla ydinaseilla
-
21:08
Pikkuleijonat juhli MM-kotiavauksessa – ykkösviisikko kuin eri planeetalta
-
21:00
Näin valmistuu hernepestopasta – nappaa talteen Olet mitä syöt -jakson resepti
-
Lataa lisää