Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

12.2.2003 Perunapizza

Julkaistu 12.03.2003 11:45(Päivitetty 19.03.2003 11:46)

Vieraana Arabian pro arte-osastolta muotoilija, keramiikkataiteilija Kati Tuominen-Niittylä sarjassa ruoka ja taiteilija

Perunapizza

Kati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko Knuutila

Kati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko KnuutilaCopyright MTV Oy 2002

2 valmispizzapohjaa (halk 24-25 cm) tai itsetehty taikina:
2 dl vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
15 g tuorehiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa
n. 6 dl (370 g) vehnäjauhoja (mielellään durumvehnäjauhoja)

500 g kiinteämaltoisia perunoita tai 1 pss pakasteperunasuikaleita tai -viipaleita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 oksaa tuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl merisuolaa
mustapippuria
(sinimonemuruja tai parmesaaniraastetta)
1. Valmista ensin taikina ellet käytä valmispizzapohjia. Lämmitä vesi kädenlämöiseksi tai kuivahiivalle vähän kuumemmaksi. Liuota hiiva veteen, vatkaa muut aineet joukkoon, lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin. Peitä muovilla tai liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Kaada pöydälle, vaivaa ja jaa kahteen osaan ja kauli kahdeksi pizzapohjaksi tai yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille. Peitä ja anna kohota. Täyte: Jos käytät kokonaisia perunoita, kuori ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi tai viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Nosta viipaleet tai pakasteperunat kulhoon, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita "pöyhien" niin että kaikki saavat osansa suolasta, öljystä ja mausteista.
3. Levitä perunat jäisen valmispizzapohjan tai kohonneen pohjataikinan päälle tasaisesti.
4. Kypsennä 15-20 min. tai pidempään n. 225 asteessa. Tarjoa kuumana sellaisenaan tai salaatin kera.

- Toim. Kati Nappa
Energia: 0,9 MJ / 220 kcal
Prot. 7 g, hh 28 g, ra. 9 g

Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.


Kati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko KnuutilaKati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko KnuutilaCopyright MTV Oy 2002

Lisää aiheesta:

Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsillaViikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • 11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä

  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui

  • 05:42
    Diabetes

    Uutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla