Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

12.2.2003 Perunapizza

Julkaistu 12.03.2003 11:45(Päivitetty 19.03.2003 11:46)

Vieraana Arabian pro arte-osastolta muotoilija, keramiikkataiteilija Kati Tuominen-Niittylä sarjassa ruoka ja taiteilija

Perunapizza

Kati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko Knuutila

Kati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko KnuutilaCopyright MTV Oy 2002

2 valmispizzapohjaa (halk 24-25 cm) tai itsetehty taikina:
2 dl vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
15 g tuorehiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa
n. 6 dl (370 g) vehnäjauhoja (mielellään durumvehnäjauhoja)

500 g kiinteämaltoisia perunoita tai 1 pss pakasteperunasuikaleita tai -viipaleita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 oksaa tuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl merisuolaa
mustapippuria
(sinimonemuruja tai parmesaaniraastetta)
1. Valmista ensin taikina ellet käytä valmispizzapohjia. Lämmitä vesi kädenlämöiseksi tai kuivahiivalle vähän kuumemmaksi. Liuota hiiva veteen, vatkaa muut aineet joukkoon, lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin. Peitä muovilla tai liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Kaada pöydälle, vaivaa ja jaa kahteen osaan ja kauli kahdeksi pizzapohjaksi tai yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille. Peitä ja anna kohota. Täyte: Jos käytät kokonaisia perunoita, kuori ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi tai viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Nosta viipaleet tai pakasteperunat kulhoon, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita "pöyhien" niin että kaikki saavat osansa suolasta, öljystä ja mausteista.
3. Levitä perunat jäisen valmispizzapohjan tai kohonneen pohjataikinan päälle tasaisesti.
4. Kypsennä 15-20 min. tai pidempään n. 225 asteessa. Tarjoa kuumana sellaisenaan tai salaatin kera.

- Toim. Kati Nappa
Energia: 0,9 MJ / 220 kcal
Prot. 7 g, hh 28 g, ra. 9 g

Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.


Kati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko KnuutilaKati Tuominen-Niittylä, Grimmia, kuva: Mikko KnuutilaCopyright MTV Oy 2002

Lisää aiheesta:

Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivääNyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoistaKymmenen varhaista oiretta muistisairaudesta – älä jätä hälytysmerkkejä huomiottaUnohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hittiTäydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • 06:59
    Muistisairaudet

    Kymmenen varhaista oiretta muistisairaudesta – älä jätä hälytysmerkkejä huomiotta

  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti