Mainos

12.2.2003 Perunapizza

Vieraana Arabian pro arte-osastolta muotoilija, keramiikkataiteilija Kati Tuominen-Niittylä sarjassa ruoka ja taiteilija

Perunapizza

2 valmispizzapohjaa (halk 24-25 cm) tai itsetehty taikina:
2 dl vettä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
15 g tuorehiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa
n. 6 dl (370 g) vehnäjauhoja (mielellään durumvehnäjauhoja)

500 g kiinteämaltoisia perunoita tai 1 pss pakasteperunasuikaleita tai -viipaleita
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 oksaa tuoretta rosmariinia tai 1-2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl merisuolaa
mustapippuria
(sinimonemuruja tai parmesaaniraastetta)
1. Valmista ensin taikina ellet käytä valmispizzapohjia. Lämmitä vesi kädenlämöiseksi tai kuivahiivalle vähän kuumemmaksi. Liuota hiiva veteen, vatkaa muut aineet joukkoon, lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin. Peitä muovilla tai liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa. Kaada pöydälle, vaivaa ja jaa kahteen osaan ja kauli kahdeksi pizzapohjaksi tai yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Nosta pellille. Peitä ja anna kohota. Täyte: Jos käytät kokonaisia perunoita, kuori ne ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi tai viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Nosta viipaleet tai pakasteperunat kulhoon, lisää joukkoon muut aineet ja sekoita "pöyhien" niin että kaikki saavat osansa suolasta, öljystä ja mausteista.
3. Levitä perunat jäisen valmispizzapohjan tai kohonneen pohjataikinan päälle tasaisesti.
4. Kypsennä 15-20 min. tai pidempään n. 225 asteessa. Tarjoa kuumana sellaisenaan tai salaatin kera.

- Toim. Kati Nappa
Energia: 0,9 MJ / 220 kcal
Prot. 7 g, hh 28 g, ra. 9 g

Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.


Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.