12.2.04 Mausteinen tomaattikeitto ja sipulipiiraat (4 annosta)

Mausteinen tomaattikeitto

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl kuivattua timjamia
1 palko chiliä (tai 1 paprika, jos ei halua tulista keittoa)
2 prk tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa
4 dl vettä
1 ruukku tuoretta basilikaa
Kuutioi sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa öljyä. Lisää tomaattipyre, sipulikuutiot, valkosipuli sekä hienonnettu chili ja timjami. Freesaa hetki ja lisää vesi sekä tomaattimurska. Keitä 15 min. ja lisää hunaja, suolaa ja mustapippuria. Keitä vielä hetki ja soseuta keitto. Annostele keitto lautasille. Lisää tuoreita basilikan lehtiä keiton pinnalle.

Nopeat sipulipiiraat

1 pkt voitaikinaa
2 sipulia
1 purjon valkoinen osa
1 rkl timjamia
suolaa ja pippuria
öljyä kuullottamiseen
kananmuna voitelemiseen
Hienonna sipuli ja purjon valkoinen osa. Kuullota öljyssä. Lisää timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla. Leikkaa voitaikinalevyistä neliön muotoisia paloja, kauli tai painele hieman ohuemmiksi. Laita täytettä palan keskelle ja taita piiras kiinni. Voitele piiraat kananmunalla ja paista 200 C uunissa 10-15 minuuttia.

Reseptit: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat