12.1. Appelsiini-possurullat, paahdettua porkkanaa ja purjoa sekä appelsiinikastiketta

Appelsiini-possurullat

  • 800 g porsaan ulkofileetä
  • 2 sipulia
  • 2 appelsiinia
  • 3-4 rkl valmista inkiväärisiirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka öljyä

Leikkaa possun fileestä kahdeksan yhtä paksua viipaletta. Nuiji viipaleita varovasti lihanuijalla tai kädellä ohuemmiksi. Suikaloi sipulit. Raasta appelsiinin kuoret talteen ja fileeraa appelsiinilohkot kalvottomiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulisuikaleet pehmeiksi. Nosta pannu liedeltä ja lisää inkiväärisiirappi ja appelsiinisuikaleet. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Mausta myös lihaviipaleet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Lusikoi appelsiini-sipuliseosta viipaleiden keskelle ja rullaa ne tiukoiksi rulliksi. Kiinnitä cocktailtikuilla. Pyyhi paistinpannu ja kuumenna jälleen tilkka öljyä. Ota rulliin kauttaaltaan kaunis väri ja lado ne sitten uunivuokaan lisäkekasvisten päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 noin minuuttia.

Paahdettua porkkanaa ja purjoa

  • 5 porkkanaa
  • 1 purjosipuli
  • ruokaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori porkkanat ja pese purjosipuli. Leikkaa porkkanat ja purjo reiluiksi paloiksi ja halkaise ne. Laita kasvikset uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Appelsiinikastike

  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl lihalientä
  • tilkka appelsiinimehua
  • 2 dl demi glace -kastikepohjaa
  • 1-2 appelsiinin kuori raastettuna
  • nokare voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Paahda sokeria kuumassa kattilassa niin, että se alkaa sulaa ja saa hieman väriä. Lisää kattilaan lihaliemi, appelsiinimehu (purista mehut roippeista, jotka jäi appelsiinien fileeraamisesta), demi glace -kastikepohja sekä appelsiininkuoriraaste. Kiehauta ja keitä n. 10minuuttia. Vatkaa kastikkeeseen nokare voita ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat