Mainos

11 yllättävää vinkkiä tiskiaineen käyttöön

Astianpesuaine on nimensä mukaisesti tarkoitettu tiskaamiseen, mutta soveltuu myös moniin yllättäviin tarkoituksiin.

Tehokas kodin siivousaine taipuu moneen: olisitko keksinyt käyttää sitä näihin kaikkiin tilanteisiin?

Olipa ongelmana sitten kodin pienet hyönteiset tai pihan vuosi toisensa jälkeen valtaavat rikkaruohot, voi tiskiaineesta saada apua kaikkiin ongelmiin.

Katso listaus nerokkaista nikseistä alta.

1. Saippuakuplat. Lisää muutama pisara tiskiainetta saippuakuplapulloon, lisää joukkoon vettä ja seos on valmis.

2. Punaviinitahrat. Sekoita teelusikallinen tiskiainetta samaan määrään vetyperoksidia tai esimerkiksi valkaisuainetta. Anna seoksen muhia tahran päällä ja huuhtele se lopuksi kylmällä vedellä puhtaaksi.

3. Rasvatahrat. Rasvaiset läiskät irtoavat kankaasta, kun tahran päälle lisää hieman tiskiainetta, antaa sen vaikuttaa ja harjaa tahran puhtaaksi esimerkiksi hammasharjalla. Pese kangas lopuksi normaalisti.

4. Kotitekoinen kylmäpakkaus. Tiskiaine ei koskaan jäädy täysin, joten pakastepussiin annosteltu tiskiaine on loistava hätävara jokaisen pakkasessa.

5. Korut kiiltäviksi. Puhdista tummentuneet korut tiskiaineen ja kuplaveden yhdistelmällä. Liota koruja viisi minuuttia ja harjaa puhtaiksi pehmeäharjaksisella hammasharjalla.

6. Banaanikärpäsistä eroon. Kaada astiaan hedelmäntuoksuista tiskiainetta, peitä kelmulla ja töki kelmuun pieniä reikiä. Banaanikärpäset lentävät astiaan ja jäävät sinne loukkuun.

7. Pihakalusteet puhtaiksi. Pese terassikalusteet pölystä ja liasta lämpimällä vedellä ja tiskiaineella.

8. Auton ikkunat pysyvät kirkkaina. Annostele pari pisaraa tiskiainetta pesuliinalle ja pyyhi auton lasit sisäpuolelta kauttaaltaan. Ei enää huuruisia ikkunoita!

9. Käsittele ruuvit. Kasta ruuvit tiskiaineeseen, jolloin ne kiertyvät helpommin puupintaan.

10. Eroon muurahaisista ja hämähäkeistä. Annostele tiskiainetta ja vettä suihkepulloon ja suihkuta muurahaisten kulkureitit seoksella.

11. Rikkaruohoista eroon. Rikkaruohoja voi ehkäistä yksinkertaisesti suihkuttamalla jo edellä mainittua seosta niihin paikkoihin, joihin tiedät rikkaruohojen ilmestyvän vuodesta toiseen.

Video: Katso myös, miten vesi-ilmapallot täytetään tehokkaasti.

Lähde: Tiphero

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.