11.6. Kirsikkapannukakku ja kirsikkasemifreddo

Kirsikkapannukakku

  • 1 l kirsikoita ilman kiviä
  • 100 g margariinia
  • 4-4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl kevytmaitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Sulata margariini ja sekoita se kermaviilin ja maidon kanssa kulhossa, lisää vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Vatkaa munat ja hedelmäsokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja niiden joukkoon sekoitettu leivinjauhe. Leivitä kirsikat voideltuun ja jauhotettuun pyöreään irtopohjavuokaan ja kaada taikina päälle. Paista 170 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile semifreddon kera.

Kirsikkasemifreddo

  • 4 valkuaista
  • 4 keltuaista
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl fruisana-hedelmäsokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kirsikkahilloa tai -marmeladia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi vaniljasokerin joukkoon ja sekoita joukkoon ranskankerma. Yhdistä edelliseen keltuais-sokerivaahto. Sekoita joukkoon kirsikkahillo. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se massaan. Kaada massa vuokaan ja pakasta. Tarjoile kirsikkapannukakun kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi ja Tommi Vasankari

Lue myös:

    Uusimmat