11.5. Äitienpäivän suklaakakku

Äitienpäivän suklaakakku

  • Pohja:
  • 150 g Vilhelmiina-keksejä tms.
  • 50 g voita sulatettuna
  • Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 1 dl vahvaa, kuumaa kahvia
  • 400 g tummaa suklaata
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • Koristeluun:
  • tummaa kaakaojauhetta
  • tuoreita mansikoita tai hedelmiä

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoiseksi leikatun leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahviin. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Lisää liivate-kahviseos ja sokerit sekä viimeisenä vaahdotettu kerma.

Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle reilusti kaakaojauhetta.

Tarjoa kakun kanssa tuoreita mansikoita tai hedelmiä. Voit tarjota kakun kanssa myös mansikka- tai vadelmakastiketta: soseuta marjat ja purista sose siivilän läpi. Makeuta valmis sosekastike sokerilla.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat