11.2.2004 Kanapata ja kuningatarjäädyke

Kanapata (4 annosta)

1 broileri
suolaa ja pippuria
vehnäjauhoa leivitykseen
oliiviöljyä paistamiseen
10 perunaa
10 hillosipulia
1 rasia herkkusieniä
1 porkkana
3 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
2 oksaa timjamia
1 laakerinlehti

Paloittele broileri kuuteen osaan (rinnat, koivet, reidet). Jauhota broilerin palat vehnäjauhoissa, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista oliiviöljyssä. Kuori porkkana ja perunat. Leikkaa ne suurin piirtein samankokoisiksi paloiksi. Laita pataan herkkusienet, hillosipulit, porkkana ja perunat. Kuullota niitä hetki. Kaada joukkoon kanaliemi, kerma, kanapalat, yrtit ja hieman suolaa. Kiehauta ja siirrä pata uuniin 170C n. 20-30 min.

Kuningatarjäädyke (10-12 annosta)

2,5 dl vispautuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
(myös kevyt tuorejuusto käy)
1/4 dl tomusokeria
5 dl pakastemustikoita ja vadelmia
(1 purkki kinuskikastiketta)

Vaahdota vaniljakastike. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää vielä marjat massaan. Vuoraa pakkasen kestävä isompi vuoka tai annosvuoat tuorekelmulla. Lusikoi massa vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta 2-4 tuntia riippuen vuokien koosta. Ota jäädyke huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille.

Tarjoa lisänä esim. kinuskikastiketta.

Reseptit: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat