11.10. Sadonkorjuupasta ja mangorahka

Sadonkorjuupasta

  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • pala juuriselleriä
  • 3 porkkanaa
  • 100 g savukylkeä tai pekonia
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja kuutioi porkkana sekä selleri. Kuullota sipuleita sekä juureksia paprikalla maustetussa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu savukylki, tomaattipyree, sokeri sekä oregano ja sekoittele vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

Mangorahka

  • 1 prk säilykemangoa tai 2 tuoretta
  • 1 tlk (250 g) maitorahkaa
  • sokeria maun mukaan
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • tilkka sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa vatkattuna
  • muutama pipari tms. murskattuna

Kuori ja paloittele tuoreet mangot tai valuta säilykkeet. Soseuta hedelmäliha. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mangosose rahkaan ja lisää sokeria maun mukaan. Lisää myös sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Nostele kermavaahto joukkoon ja jaa rahka annoskulhoihin. Koristele muutamalla mangokuutiolla ja murskatuilla kekseillä. Tarjoile.

Reseptit: Teresa Välimäki /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat