Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

11.10. Sadonkorjuupasta ja mangorahka

sadonkorjuupasta
sadonkorjuupastaruokala
Julkaistu 11.10.2005 00:00(Päivitetty 11.10.2005 12:25)

Sadonkorjuupasta

  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • pala juuriselleriä
  • 3 porkkanaa
  • 100 g savukylkeä tai pekonia
  • 2 tl sokeria
  • 0,5 rkl kuivattua oreganoa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja kuutioi porkkana sekä selleri. Kuullota sipuleita sekä juureksia paprikalla maustetussa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu savukylki, tomaattipyree, sokeri sekä oregano ja sekoittele vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

mangorahka
mangorahkaruokala

Mangorahka

  • 1 prk säilykemangoa tai 2 tuoretta
  • 1 tlk (250 g) maitorahkaa
  • sokeria maun mukaan
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • tilkka sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa vatkattuna
  • muutama pipari tms. murskattuna

Kuori ja paloittele tuoreet mangot tai valuta säilykkeet. Soseuta hedelmäliha. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mangosose rahkaan ja lisää sokeria maun mukaan. Lisää myös sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Nostele kermavaahto joukkoon ja jaa rahka annoskulhoihin. Koristele muutamalla mangokuutiolla ja murskatuilla kekseillä. Tarjoile.

Reseptit: Teresa Välimäki /Ruokala

Lisää aiheesta:

Vuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"Lotraatko? Tältä näyttää vesimäärä, jonka suomalainen keskimäärin käyttää suihkussaYhä useampi isä pitää vanhempainvapaata eri aikaan kuin äitiPipareiden makutestissä ylivoimainen voittaja – makuerot yllättivätPalkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyseInfluenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:28
    Kuluttaminen

    Vuoden 2025 turhake häiritsee lintuja – "Poikasia voi kuolla"

  • 08:45
    Vesi

    Lotraatko? Tältä näyttää vesimäärä, jonka suomalainen keskimäärin käyttää suihkussa

  • 08:05
    Lapset

    Yhä useampi isä pitää vanhempainvapaata eri aikaan kuin äiti

  • 06:52
    Halpa vs. kallis

    Pipareiden makutestissä ylivoimainen voittaja – makuerot yllättivät

  • 06:13
    Huijaukset

    Palkittu suomalaiskeksintö huijaa puhelinhuijareita – tästä on kyse