Sadonkorjuupasta
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 5 dl paseerattua tomaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 sipulia
- 2-3 valkosipulin kynttä
- pala juuriselleriä
- 3 porkkanaa
- 100 g savukylkeä tai pekonia
- 2 tl sokeria
- 0,5 rkl kuivattua oreganoa
- 2 tl paprikajauhetta
- suolaa
- mustapippuria
Kuori ja kuutioi porkkana sekä selleri. Kuullota sipuleita sekä juureksia paprikalla maustetussa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä n.10 minuuttia. Lisää pieniksi kuutioiksi leikattu savukylki, tomaattipyree, sokeri sekä oregano ja sekoittele vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaaniraasteen kera.

