10-vuotias tyttö jakoi koskettavan tarinansa kiusaamisesta: ”Olen niin yksinäinen”

7:29

Netissä on herkistytty videosta, jolla 10-vuotias Cassidy kertoo, kuinka häntä on kiusattu koulussa ensimmäiseltä luokalta lähtien. Tytön äidin jakama video on saanut yli 160 000 tykkäystä ja tuhansia jakoja. Muun muassa näyttelijä Hugh Jackman kirjoitti Cassidylle tsemppiviestin.

Yllä olevalla videolla lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen kertoo, mitä vanhempi voi tehdä, jos lasta kiusataan tai jos tämä onkin kiusaaja.

Internetissä on herkistytty videosta, jolla 10-vuotias pennsylvanialainen Cassidy Slater kertoo, miten häntä on kiusattu ensimmäiseltä luokalta lähtien eli jo kolmen vuoden ajan. Cassidy kertoo tarinansa paperilapuilla. Koskettavasta päivityksestä uutisoi muun muassa ABC News -uutissivusto.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Cassidyn mukaan toiset lapset ovat käyneet hänen kimppuunsa välitunnilla, lyöneet ja vetäneet tukasta. Häntä on myös haukuttu, hänen lompakkonsa on viety ja hänen päälleen on syljetty. Lapset ovat käskeneet häneen tappaa itsensä.

– Olen niin yksin, hän kirjoittaa.

Videon lopuksi hän pyytää ihmisiä lopettamaan muiden kiusaamisen.

Päivitys kosketti monia

Cassidy jakoi videon ensin omalla Facebook-sivullaan, mutta se poistettiin, koska tyttö oli palvelun sääntöjen mukaan liian nuori voidakseen perustaa profiilin. Niinpä hänen äitinsä Jen pisti videon jakoon omalle sivulleen.

Jenin mukaan video poistettiin yhteisöpalvelusta, koska Cassidyn koulusta kerrottiin asiasta Facebookille.

Uudelleenjaettuna video sai yli 160 000 tykkäystä ja se jaettiin tuhansia kertoja.

Yksi jakajista oli näyttelijä Hugh Jackman. Hän kirjoittaa:

– Hei Cassidy… Olen Hugh. Haluan sinun tietävän, että olet rakastettu, erityinen ja fiksu. Olet vahva, hauska ja kaunis sekä sisäisesti että ulkoisesti. Kiusaaminen ei todellaan ole ok. Älä koskaan lakkaa pyytämästä apua. Saat tukea tahoilta, joita et tullut ajatelleeksikaan. Olen ystäväsi.

Isä ei tiennyt kiusaamisesta

Cassidyn isä James Warner kertoo, että hän ei tiennyt kiusaamisesta, ennen kuin näki videon.

– Tuo tieto järkytti minua syvästi, hän kertoo ABC News –uutissivustolle. – En osaa sanoin kuvalla, miltä se minusta tuntuu.

Isän mukaan koulun kanssa on aloitettu keskustelut siitä, miten Cassidyn tukalaa tilannetta voitaisiin helpottaa.

James kertoo Cassidyn saaneen tsemppaavia kommentteja ympäri maailmaa. Isä toivoo, että vanhemmat puhuisivat lastensa kanssa kiusaamisesta.

– Pitäkää huolta, ettei lapsenne kiusaa tai joudu kiusatuksi, hän pyytää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja