10 vinkkiä: Opi paremmin ja nopeammin

Opimme jotain joka päivä. Välillä se voi olla tuskaisen vaikeaa, mutta onneksi on keinoja, joilla oppiminen helpottuu.

Treenaa aivot huippukuntoon näillä ohjeilla.

1. Harrasta liikuntaa

Liikunnan edut terveydellemme ovat kiistattomat, mutta hyvä treeni auttaa myös muistamaan paremmin ja ajattelemaan selkeämmin. Seuraavan kerran, kun ajatuksesi ovat hukassa, lähde reippaalle kävelylle. Jo viidentoista minuutin liikunnasta on hyötyä.

2. Syö hyviä rasvoja

Erityisesti omega-3-rasvahappojen on todettu tekevän hyvää aivoille. Lohen lisäksi myös esimerkiksi silli on oiva omegan lähde.

3. Nuku tarpeeksi

Unen tärkeyttä aivotoiminnalle ei voi korostaa liikaa. Älä pänttää tenttikirjaa yömyöhään, sillä riittävä uni auttaa sinua oppimaan nopeammin. Avaa kirja taas aamulla hyvien unien jälkeen.

4. Juo vettä

Veden tankkaaminen auttaa aivoja prosessoimaan ja reagoimaan nopeammin.

5. Harrasta

Joskus tekee hyvää unohtaa työ tai opiskelu kokonaan. Erityisen hyviä ovat harrastukset, jotka vaativat kaiken keskittymiskykysi.

6. Naura

Rentoutuminen ehkäisee loppuun palamista. Nauraminen myös auttaa ongelmanratkaisussa ja lisää luovuutta.

7. Lämmittele aivoja

Ennen kuin ryhdyt hommiin, toista itseksesi loruja tai sanoja, joiden ei tarvitse tarkoittaa mitään. Tämä rentouttaa ja valmistaa aivot oppimiseen.

8. Kiinnitä huomiota oppimisympäristöön

Rauhallinen ja hiljainen ympäristö on eduksi oppimiselle. Joskus tekee hyvää vaihtaa maisemaa. Mene kirjan kanssa vaikka puistoon, kahvilaan tai edes toiseen huoneeseen kodissasi.

9. Älä pelkää epäonnistumista

Vaikket onnistuisikaan käsillä olevassa tehtävässä, opit prosessin aikana jotain, joka auttaa sinua seuraavassa tehtävässä. Suhtaudu epäonnistumiseen arvokkaana oppimiskokemuksena.

10. Luota itseesi

Jo se, että uskot mahdollisuuksiisi, parantaa onnistumisprosenttiasi. Älä huoli, onnistut kyllä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat