10 vinkkiä henkiseen kasvuun: Oletko jo löytänyt itsesi?

Henkinen kasvu ei tyssää kasvukipuihin tai keski-ikään: omaa henkistä kasvuaan voi kehittää läpi koko elämän. Lue kymmenen vinkkiä, miten voi herättää sisäisen äänesi ja tulla tietoisemmaksi omasta minästäsi.

Henkistä kasvua voisi verrata silmät avaavaksi heräämiseksi, joka kumpuaa sisältäpäin. Henkistä kasvua tavoitellessasi sinun tulee tutustua itseesi, omaan sisäiseen ääneesi ja omaan sielunmaisemaasi. Sen myötä tietoisuutesi nousee aivan uudelle tasolle ja opit olemaan tietoinen itsestäsi. Mutta kuinka henkistä kasvua voi edesauttaa, miten oman äänensä voi löytää?

Tasapainoinen elämä kun ei koostu ainoastaan vartalomme tarpeista, tunteistamme tai mielenjuoksuistamme, vaan myös hengestämme, sielustamme. Siksi onkin tärkeää pysähtyä ja kuunnella omaa sisintään saavuttaakseen harmonisen ja tasapainoisemman elämän, jossa pelot, jännittyneisyydet ja muut henkiset paineet eivät vie kaikkia voimiasi ja kuluta sinua sisältäpäin. Lue, miten sinä voit kasvaa henkisesti ihmisenä.

10 vinkkiä henkiseen kasvuun

1. Lue paljon ajatuksen kanssa.

Lue paljon kirjallisuutta, jossa käsitellään henkistä hyvinvointia sekä kasvua. Etsi sinua ja elämäntilannettasi koskettava opas: onko sinun vaikea antaa anteeksi? Vai koetko, että haluaisit oppia rakastamaan itseäsi? Lue näitä oppaita ajatuksen ja kynän kanssa: alleviivaa tai kirjoita itsellesi ylös, mitkä kohdat koskettavat juuri sinua ja mitkä ovatkaan kompastuskivesi onnea tavoitellessasi.

2. Meditoi.

Meditoi päivän aikana vähintään 15 minuuttia. Pysähdy ja kuuntele sisintäsi. Jos haluat oppia meditoimaan niin sanotusti oikeaoppisesti, etsi kirjallisuutta aiheesta tai käänny asiantuntijan puoleen, joka voi opettaa sinulle meditoinnin salat.

Lue myös:

3. Opettele kuuntelemaan hiljaisuutta.

Opettele hiljentämään villisti juoksevat ajatuksesi; yritä ikään kuin olla ajattelematta mitään. Näin voit parantaa myös keskittymistäsi; sulje korvasi, silmäsi sekä sielusi turhilta hälinöiltä ja ärsykkeiltä. Jos opit kuuntelemaan ainoastaan hiljaisuutta, se voi auttaa sinua myös saamaan helpommin unen päästä kiinni mennessäsi untenmaille.

4. Terve henki.

Tiedosta, että olet henki/sielu fyysisessä ruumiissa, että fyysinen ruumis jolla on henki/sielu. Sanontahan myös kuuluu "Terve sielu terveessä ruumiissa", eikä "Terve ruumis terveessä sielussa". Tämän tiedostaminen voi muuttaa omaa asennettasi itseesi ja olemiseesi: opit arvostamaan sitä kuka olet, etkä niinkään sitä, millaiselta näytät, kuulostat, ja niin edelleen.

5. Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Kirjoita vaikka itsellesi ylös, mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi ja mitä sinun tulisi tehdä, saavuttaaksesi onnen- ja onnistumisen tunteita. Mitkä asiat tai teot saavat sinut tuntemaan olosi tietoiseksi ja eläväksi? Entä mitkä asiat estävät sinua kokemasta onnea? Kirjoittaessasi tai piirtäessäsi nämä asiat ylös, ne voivat muuttua konkreettisimmiksi ja saatat alkaa tavoittelemaan niitä herkemmin.

6. Opettele olemaan onnellinen

Kun tiedät, mikä tekee sinut onnelliseksi, pyri siihen. Opettele myös näkemään asioiden parhaat puolet: lasi ei ole puoliksi tyhjä, vaan puoliksi täynnä. Älä anna olosuhteiden olla onnesi tiellä.

Lue myös:

7. Ajattele positiivisesti.

Kun huomaat ajattelevasi negatiivisesti tai pahimman kautta, vavahduta itsesi ja käännä negatiiviset ajatuksesi positiivisiksi. Avaa ovi positiivisille ajatuksille ja häädä negatiiviset ajatukset kokonaan pois.

Lue myös:

8. Löydä tahdonvoimasi.

Opettele tekemään päätöksiä ja pysymään niissä. Turhanpäiväinen jahkailu, surkuttelu ja etenkin jossittelu ei vie sinua eteenpäin. Kun löydät oman tahdonvoimasi, se vahvistaa sinua ja saa sinut olemaan oman itsesi herra.

9. Kiitä.

Kiitä universumia, luontoäitiä, maailmaa, jumalaa – mikä vain tuntuu sinusta parhaimmalta – kaikesta, mitä olet kokenut ja saanut.

10. Ole valmis kehittämään itseäsi.

Muista, ettet ole täydellinen; kukaan ei ole. Täydellisyys ei myöskään anna sijaa kehittymiselle, mikä puolestaan on koko elämän ydin. Opettele kehittämään itseäsi ihmisenä, löydä sisimmistäsi suvaitsevaisuutta, kärsivällisyyttä sekä kehitä omaa suhtautumistasi muihin ihmisiin – sekä tietenkin itseesi.

Lue myös:

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja