Mainos

10 paljastavaa merkkiä – oletko sinäkin kontrollifriikki?

Jos et ole täysin varma siitä, asustaako sinussa pieni kontrollifriikki vai oletko asioiden suhteen muuten vain tavallista tarkempi, nyt voit ottaa asiasta selvää!

Seuraavat kohdat ovat erittäin tuttuja kaikille niille, jotka haluavat pitää langat koko ajan hyppysissään. 

Uskot olevasi aina paras henkilö hommaan

Kyse ei ole siitä, että haluaisit pönkittää egoasi. Ei, olet vain rehellisesti sitä mieltä, että kukaan muu ei kykene hoitamaan hommaa yhtä hyvin kuin sinä.

Et luota ihmisiin

Teoriassa uskot voivasi luottaa ympärilläsi oleviin ihmisiin, mutta käytäntö osoittaa muuta. Vai voitko myöntää, ettet olisi joskus tarkastanut salaa, siivosiko kumppanisi kylpyhuoneen yhtä hyvin kuin lupasi? Loppupeleissä ainoa ihminen johon todella luotat, olet sinä itse.

Yllätykset ovat sinulle henkilökohtainen helvetti

Kukkalähetys tai kaappiin ostettu olut ovat aina mukavia yllätyksia, mutta se, että joku päättää viedä sinut yllätyksesi ulos syömään, sekoittaa pakkasi totaalisesti. Pienetkin muutokset ennalta tarkoin suunniteltuun päivään kääntävät stressihanasi täysille.

Nautit yksilösuorittamisesta

Se, että joudut odottelemaan että joku muu saa homman hoidettua, on sinulle paljon stressaavampaa kuin se, että suorittaisit homman itse.

Huolehdit asioista, joihin et voi vaikuttaa

Asiat, jotka eivät ole hallinnassasi, aiheuttavat sinulle eniten huolta. Sää. Julkisen liikenteen sujuvuus. Muiden ihmisten käyttäytyminen. Eli useimmat maailmassa olevat asiat.

Spontaanius ei ole sinun juttusi

Jos et ole suunnitellut reissua viikkokausia etukäteen, et luultavasti lähde koko matkalle. Sama pätee myös ravintolareissuun, after workeihin tai kirjastossa käyntiin.

Itsehillintäsi on vaikuttava

Samaan aikaan kun muut ympärilläsi joutuvat kamppailemaan itsehillintänsä parissa, sinä istut hievahtamatta paikoillasi ja pystyt hillitsemään niin tunteesi kuin kokouspullahimosikin. Mutta tämä tapahtuu vain jos itse haluat. Jos haluat suuttua, sinua ei pidättele mikään.

Kun sanot: ”Minulle ei ole väliä”, luultavasti valehtelet

Kun puhutaan pienistä asioista, kuten viinin valitsemisesta aterialle, pystyt todennäköisesti vielä hillitsemään itsesi. Mutta kun puhutaan tätä isommista asioista, kuten ravintolan valitsemisesta, sinulle ei ole todellakaan ihan sama.

Vaikka väittäisitkin, ettei sinulle olisi väliä, sisäinen äänesi sanoo, että olet googlaillut ravintolavaihtoehtoja monta tuntia ja olet jo valinnut kolme vaihtoehtoa.

Saatat ryhtyä kontrolloimaan myös muita

Niin kauan kun kontrollihaluisuustesi pysyy ainoastaan sinun ongelmanasi, ei huolta. Mutta jos huomaat alkaneesi vaikuttaa myös ystäviesi tai puolisosi elämään, käy puhuttelu itsesi kanssa.

Asioiden delegoiminen on sinulle todellinen haaste

Olet loistava hallitsemaan ja hoitamaan asioita, mutta vastuun jakaminen onkin sinulle astetta suurempi haaste.

Jopa se, että annat puolisosi valita treffipaikan, on sinulle iso askel ja osoitus siitä, että luotat tähän henkilöön todella. Kontrollista luopuminen on sinun tapasi kertoa, että rakastat häntä todella.

Osittainen lähde: Metro

***

0:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.