10 oudointa olutlakia: Älä tarjoile kaljaa hirvelle

Maailmalta löytyy lukuisia outoja lakeja liittyen oluen juomiseen. Tiesitkö esimerkiksi, ettei Alaskassa saa tarjoilla kaljaa hirvelle?

Oletko koskaan nähnyt humalaisella skotlantilaisella lehmää? Et taatusti, koska se on laitonta. Maasta tai osavaltiosta riippuen, kaljan juominen voi olla hämmentävää puuhaa.

Tässä oudoimpia kaljalakeja maailmalta:

1. Nigeria: Löytäjä saa juoda oluen

On laitonta tuoda Nigeriaan kaljaa, mutta on myös laitonta panna olutta. Jos kuitenkin onnistut löytämään kaljaa, voit vapaasti juoda ja ostaa sitä, kunhan olet yli 18-vuotias.

2. Nebraska: Älä myy olutta, ellet valmista keittoa

Eräässä Yhdysvaltojen osavaltioista, Nebraskassa, on useita selittämättömiä kaljalakeja. On esimerkiksi laitonta myydä kaljaa omilla tiluksillaan – paitsi, jos tekee samalla keittoa. Ei ole varmuutta siitä, riittääkö eilispäivän minestrone-keiton lämmittäminen vai ei.

3. Alaska: Älä tarjoile olutta hirvelle

Yhdysvaltojen osavaltioista Alaskassa on laitonta tarjoilla kaljaa hirvelle.

4. Ohio: Älä juota kaloja humalaan

Hieman Alaskaa eteläisemmässä osavaltiossa, Ohiossa, on kuitenkin täysin sallittua antaa kaloille kaljaa, kunhan ne eivät tule humalaan.

5. Iowa: Vaimon vieressä saa juoda vain kolme kulausta

Ajattelitko kömpiä vaimosi viereen sänkyyn Iowassa? Vaimon onneksi saat juoda pedissä vain kolme kulausta kaljaa.

6. Venäjä: Olut ei ennen ollut alkoholijuoma

Venäjällä olut määriteltiin alkoholijuomaksi vasta muutama vuosi sitten. Sitä ennen olutta sai ostaa yölläkin ja sitä sai nauttia julkisilla paikolla. Nykyään alkoholilakeja on tiukennettu, mutta 18 vuoden ikärajan noudattamisessa ei aina olla kovin tarkkoja.

7. Skotlanti: Lehmän hallussapito humalassa kielletty

Skotlannissa on muuta Isoa-Britanniaa höllemmät lait, mutta juomiseen liittyviä lakeja noudatetaan tarkasti. Kuten sitä lakia, jonka mukaan humalaisella ei saa olla hallussaan lehmää. Lehmä kannattaa siis jättää kotiin, jos olet aikeissa lähteä ryyppyreissulle.

8. Kanada: Olutravintolassa ei saa juoda vettä

Jos satut olemaan Kanadan Saskatchewanissa ja mielesi tekee olutravintolassa vettä, kävi sinulla huono tuuri. Saskatchewanin olutravintoloissa ei nimittäin saa juoda vettä. Muissa Kanadan provinsseissa se kuitenkin onnistuu.

9. Teksas: Oluen valmistamisesta kertovaa kirjaa ei saa omistaa

Ennen Wikipedian aikaa oli laitonta omistaa vanhinta englanninkielistä tietosanakirjaa Encyclopaedia Britannicaa, koska siitä löytyi ohjeet kaljan valmistamiselle. Teksasin lainsäätäjät halusivat ihmisten mieluummin hoitavan juomisensa pubeissa.

10. Australia: Älä murskaa oluttölkkiä rintojen välissä

Läntisessä Australiassa kannattaa hillitä itsensä sakkojen uhalla – siellä on nimittäin laitonta murskata oluttölkkiä rintojensa välissä. Eräs baarissa työskentelevä neito sai maksettavakseen yli 650 euron sakot esiteltyjään taitojaan.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat