10 farkkuvinkkiä, jotka jokaisen tulisi tietää

Farkut ovat aina muodissa, mutta miten hyvin tunnetkaan suosikkihoususi? Lue, miten saat pidettyä farkkusi kuosissa pidempään.

1. Tiedät varmaan, että farkut mukautuvat käytössä ja uudet farkut tarvitsevat aluksi hieman sisäänajoa. Todellisten farkkufanien mukaan raa'asta denimistä valmistetut eli pesemättömät ja kuluttamattomat farkut voivat vaatia jopa kuusi kuukautta, ennen kuin ne ovat todella mukautuneet vartalosi muotoihin. Tuona aikana niitä ei saisi pestä, sillä pesussa muoto katoaa.

2. Useimmat nykyaikaiset farkut on kuitenkin käsitelty esimerkiksi kulutuksilla tai pesulla, joten niiden pesua ei tarvitse vältellä alkuaikoina. Pese farkut silti vain kun ne ovat oikeasti likaiset tai alkaneet lököttää päälläsi.

3. Mutta entä jos käytön myötä farkut alkavat haista? Pesun sijaan raikasta farkkusi joko ripustamalla ne suihkutilaan oman peseytymisesi ajaksi tai työntämällä ne muovipussissa pakastimeen pariksi päiväksi. Suihkun höyryt ja pakkasen kylmyys raikastavat farkut pesujen välissä.

Malli Miranda Kerrin farkkulook.

4. Välttääksesi farkkujen haalistumista pese ne nurinpäin käännettyinä hienopesussa. Vältä kuumaa pesuvettä ja suosi villalle tarkoitettua pesuainetta. Jos taas haluat farkkusi haalistuvan, pese ne kerran kuumalla vedellä.

5. Haluatko pitää tummien farkkujesi pesun ennallaan? Lisää puoli kuppia laimennettua viinietikkaa huuhteluveteen.

6. Älä kuivaa farkkujasi kuivausrummussa. Jos et voi välttää koneellista kuivausta, käytä matalinta mahdollista lämpötilaa ja poista farkut rummusta ennen kuin ne ovat täysin kuivat. Kuivata farkut joko tasaiselle alustalle levitettyinä tai ripustamalla ne roikkumaan lahkeista.

7. Viikkaa farkkusi kuin ammattilainen! Levitä farkut tasaiselle alustalle ja taita keskeltä vasen puolisko oikean päälle. Taita lahkeet puolivälistä niin, että lahkeet ja vyötärö ovat linjassa päällekkäin. Taita vielä kerran, ja farkut ovat siististi valmiina pinottaviksi.

Pese farkut ennen lyhennystä!

8. Farkkujen pitää saada hengittää, joten älä ahda niitä liian tiiviiksi pinoksi kaappiin. Sama koskee myös esimerkiksi farkkutakkeja: älä riiputa niitä täpötäydessä kaapissa.

9. Ennen kuin lyhennät farkkusi, pese ne kahdesti. Farkut nimittäin kutistuvat aina pesussa jonkin verran.

10. Ovatko farkut liian tiukat? Farkkujen ollessa kosteat voit venyttää vyötäröä käsin. Tehoa venyttämiseen saat käyttämällä kosteaa kangasta vasten kuumaa silitysrautaa tai hiustenkuivaajaa.

Lähde Stylecaster.com

Lue myös:

    Uusimmat