Mainos

10 asiaa, joita sinun ei tulisi koskaan tehdä kuntosalilla

Hallitsetko kuntosalin etiketin? Brightside-sivusto listasi perusvinkit aloittelevalle kuntosalikävijälle.

1. Älä jätä hikilammikoita kaikkialle

Hikoileminen treenin aikana on suotavaa, laitteiden jättäminen tihkuvan märiksi ei.  Ota mukaasi pieni pyyhe tai käsipyyhepaperi, jolla pyyhkäiset hien pois.

2. Älä jakele "hyviä vinkkejä"

Jos ihminen ei selkeästi ole loukkaamassa itseään laitteessa, hänen treenimetodinsa eivät kuulu sinulle. Joskus salille tuleminen on todella vaikeaa – älä lisää ihmisen tuskaa huomauttelemalla hänen treenitavoistaan! 

3. Hiljennä sisäinen luolamiehesi

Sali on kaikkien kuntoilijoiden yhteinen tila. Vaikka treeni vaatisi kovia ponnistuksia, säästä "HAA-AARGH"-tyyppiset huudot kotitreeniin.


4. Älä vain vietä aikaa laitteissa

Jos et treenaa, älä varaa laitetta. Älä istu soutulaitteessa ja selaa puhelintasi; muut voivat jonottaa kärsimättöminä samaiseen laitteeseen!

5. Vie painot takaisin telineeseen

Muistatko, miten tylsää isän ”siivoa huoneesi” -aiheinen nalkutus lapsuudessasi oli? Pahoittelemme, sama nalkutus jatkuu myös aikuisena: ei ole reilua jättää painoja lojumaan ympäri kuntosalin lattiaa. Painavat, teräksiset painot eivät vain tuki lattiaa, ne voivat aiheuttaa kaatumisen ja loukkaantumisen.


6. Älä käytä kaiutinta

Musiikki tehostaa treenaamista, mutta muiden musiikkimaku ei välttämättä sovi omaasi. Älä soita musiikkia puhelimestasi kaiuttimen kautta. Sama koskee puheluita: älä jutustele kaverisi suhdeongemista kaiutin päällä.

7. Muista jakaa!

Jo tarhassa lapset opetetaan jakamaan. Silti kuntosalilla moni käyttää juoksumattoa tunnin, vaikka toisetkin treenaajat haluaisivat käyttää laitetta. Juokse sydämesi kyllyydestä, jos salilla ei ole ruuhkaa – jos on, vaihda välillä laitetta. Tämä myös monipuolistaa treeniäsi!


8. Muista odottaa kauniisti

Vaikka toinen salikävijä olisi juossut juoksumatolla jo puoli tuntia, älä seiso hänen vieressään, huokaile tai osoittele kelloa mielenosoituksellisesti. Jos haluat sanoa jotakin, voit kysyä kauniisti ”koska lopetat” tai ”minä voisin tulla tähän seuraavaksi, jos sopii”.

9. Muista olla ajoissa

Jos käyt ryhmäliikuntatunneilla, tule ajoissa. Kesken tunnin paikalle saapuva osallistuja vetää huomion puoleensa ja voi sekoittaa ohjaajan tai treenaajien pasmat. Jos saavut myöhässä, tule sisään hiljaa ja jää treenaamaan oven viereen.

10. Ajattele myös muiden tunteita

Kuntosalin kylpyhuonetta ei ole tarkoitettu karvojen ajelemiseen tai muihin kotikylpyhuoneessa tapahtuviin asioihin. Kunnioita muiden tilaa ja yksityisyyttä.

0:45

Osittainen lähde: Brightside.me

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.