10 asiaa, joita et tiennyt Julia Robertsista

Julia Roberts on yksi Hollywoodin tuottoisimpia näyttelijöitä ja omaa kerrassaan hurmaavan hymyn. Tiesitkö näitä faktoja suositusta näyttelijäkaunottaresta?

Julia Roberts valloitti naiskatsojat ympäri maailman vuonna 1990 Pretty Woman -elokuvan rakastettavana prostituoituna, joka voitti Richard Geren sydämen. Viimeeksi Eat Pray Love -elokuvassa ihastuttanut tähti on saavuttanut yhden tuottoisimpien näyttelijöiden aseman Hollywoodissa. Digitalspy.co.uk listasi kymmenen asiaa, jota et ehkä vielä tiennyt erityisesti romanttisten komedioiden sankarittaresta Julia Robertsista.

1. Julia Fiona Roberts syntyi 18.10.1967 Smyrmassa, Georgiassa, Yhdysvalloissa pölynimurikauppias-isä Walterin ja työtään kirkon sihteeristä kiinteistövälittäjäksi vaihtaneen Bettyn perheeseen.

2. Ennen suurta läpimurtoaan Julia työskenteli mallina, jäätelökioskin myyjänä ja urheiluliikkeessä – Julia onkin kertonut olevansa nopea sitomaan kengännauhoja.

3. Muutama tunnettu elokuva, jonka pääroolista Julia on kieltäytynyt, on muun muassa Rakastunut Shakespeare, Uneton Seattlessa ja Basic Instinct, joiden roolit lopulta menivät Gwyneth Paltrowille, Meg Ryanille ja Sharon Stonelle.

4. Julia on nimetty People-lehden 50 kauneimman tähden joukkoon yksitoista kertaa uransa aikana ja on tullut tasapeliin näyttelijä Halle Berryn kanssa useamman kerran. Hän oli myös ensimmäinen naisnäyttelijä muotiraamattu Voguen ja GQ-lehden kannessa.

5. Ennen kuin Julia meni naimisiin kameramies Danny Moderin kanssa, hän ehti seurustella usean miestähden kanssa, kuten Kiefer Sutherlandin, Liam Neesonin, Matthew Perryn, Benjamin Brattin ja Dylan McDermottin.

6. Jos hän voisi näytellä kenen kanssa tahansa, kuka se olisi?

Johnny Depp. Olen tuntenut hänet kauan. Mielestäni hän on todella mielenkiintoinen ja meissä on hauskalla tavalla samaa näköäkin. Minä ja Johnny Depp voisimme esittää siskoa ja veljeä tai jotain, Julia kertoo.

7. Julia tajusi ensimmäistä kertaa olevansa kuuluisa, kun fani lähestyi häntä julkisessa vessassa:

– Olin elokuvissa ja menossa vessaan, ja joku naistenhuoneessa sanoi todella kovaan ääneen: "Tyttö siellä ensimmäisessä kopissa, näyttelitkö Mystic Pizzassa?"

8. Hohdokkaan filmitähden ammatista huolimatta Julialla on salainen himo neulomiseen.

– Kai tiedätte, että olen todellinen nörtti? Istun kuvauksissa ja neulon. Se on erittäin sosiaalinen harrastus, toisin kuin vaikka lukeminen. Pystyn juttelemaan ihmisten kanssa samalla ja silti keskittyä samalla harrastukseeni, Julia kertoo.

9. Vuonna 2004 bulgarialaiset arkeologit nimesivät Julian mukaan löytönsä, joka oli heidän mukaansa vanhin Euroopasta löydetty luuranko. Miksikö? No, tämän luurangon hampaat olivat säilyneet virheettömänä!

10. Vaikka Julia onkin Oscar-palkinnon pokannut näyttelijä, hänkään ei aina saa haluamiaan rooleja. Steven Soderbergh ei ottanut häntä rooliin elokuvaansa Traffic.

– En osaisi kuvitella ottavani häntä synkkään rooliin, kun hän on parhaimmillaan säteilevänä ja iloisena, Soderbergh perusteli.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuvat: Getty Images, Splash News

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja