Antin silakkapihvit
- 500 g silakkafileitä
- 3 sipulia
- nippu tilliä
- 5-6 rkl tomaattisosetta
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- mustapippuria
- suolaa
- voita paistamiseen
Silppua sipulit ja paista pannulla kauniin keltaisiksi. Lisää silputtu tilli. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla. Levitä fileiden päälle tomaattisosetta ja sipuliseosta. Nosta täytteen päälle toinen filee. Kääntele pihvit varovasti korppu- ja vehnäjauhoseoksessa ja paista ne kypsiksi pannulla voissa. Voit kypsentää silakkapihvit myös uunissa 225 asteessa n.15 minuuttia, älä silloin jauhota pihvejä.
Tarjoa ohuiden etikkapunajuuriviipaleiden ja perunamuusin kanssa.
Tillivoisula
- 150 g voita
- nippu tilliä
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon hienonnettu tilli. Tarjoile silakkapihvien kera.
Uunikermasilakat
- 500 g silakkafileitä
- 2 sipulia
- 1 rkl voita
- 2 dl kermaa
- 1 prk smetanaa
- 2 rkl sinappia
- 0,5 dl silputtua tilliä
- suolaa
- mustapippuria
Silppua sipulit ja kuullota silppu paistinpannussa voissa kullankeltaisiksi. Levitä ne voideltuun uunivuokaan. Levitä silakkafileet työlaudalle vatsa ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita silakkafileet kalanmuotoon ja nosta sipuleiden päälle uunikasariin vieriviereen. Sekoita kerma, smetana, sinappi, ja tilli keskenään. Kaada seos silakoiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Tarjoile perunamuusin kanssa.
Reseptit: Antti Vahtera/Ruokala