1.8. Grilliperunoita

Täytetyt grilliperunat

  • 8 rosamundaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • tuoretta oreganoa
  • foliota

Koverra kuhunkin perunaan kuoppa ja pudota sinne kokonainen valkosipulinkynsi. Sekoita tuorejuusto, leikattua tomaattia, chiliä ja oreganoa keskenään. Täytä perunoissa olevat aukot juustolla ja peitä perunat foliolla. Kypsennä grillissä noin kolme varttia, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Fish´n chips

  • 1 kg uusia perunoita
  • ½ l öljyä paistamiseen
  • 600 g ahventa, kuhaa, lohta, turskaa tms. fileenä
  • vehnäjauhoja
  • korppujauhoja
  • munia
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä
  • 2 dl majoneesia
  • 1 kerä salaattia
  • 2 tomaattia
  • 100 g kurkkua
  • ½ sitruunan mehu

Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi, lohkoiksi tai suikaleiksi ja kuivata niiden pintoja hiukan. Kuumenna öljyä kattilassa grillin sivukeittimellä ja paista perunoita öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta talouspaperipalan päälle kuivahtamaan ja tarjoa grillissä paistetun, leivitetyn kalan ja majoneesin kanssa.

Tee kalanpaloille täysleivitys: vehnäjauho, muna, korppujauho. Kuumenna öljyä grillin parilatasolla ja paista kalat siinä kypsiksi. Voit lämmittää palat myöhemmin. Lisäksi sopii hyvin raikas vihersalaatti, johon on puristettu kastikkeeksi sitruunan mehua.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat