1.6. Neljän sipulinpiirakka

Neljän sipulinpiirakka

  • Pohja:
  • 100 g voita tai margariinia
  • 4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 250 g maitorahkaa
  • Täyte:
  • 4 keltasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purjosipuli
  • 5 kevätsipulia
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 5 kuivattua viikunaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g kevytranskankermaa
  • 1 dl juustoraastetta (esim. parmesaani)

Valmista ensin pohja. Nypi sekaisin pehmeä rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja painele se tasaiseksi. Anna seistä jääkaapissa tunnin ajan. Tee sillä välin täyte. Kuori kelta- ja valkosipulit. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Leikkaa kevätsipuli vinoittain viipaleiksi. Kuullota sipuleita rasvassa pannulla miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Älä anna niiden saada väriä. Mausta sipuliseos suolalla, pippurilla, hunajalla, timjamilla ja silputuilla viikunoilla. Nosta kansi päälle ja hauduta vielä muutama minuutti.

Ota taikina jääkaapista ja painele se voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä sipuliseos pohjan päälle. Vatkaa kulhossa munien rakenne kevyesti rikki ja lisää ranskankerma. Kaada muna-kermaseos sipulitäytteelle. Ripottele viimeiseksi päälle raastettua parmesaania. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat