- 600 g hirven sisäpaistia
- 4 rosmariinin oksaa
- merisuolaa
- mustapippuria
- 4 dl lihalientä
- 0,5 kg hirven luita tai naudan putkiluita
- puuvillalankaa paistin sitomiseen
- Kastike:
- 4 dl haudutuslientä
- 30 g voi-vehnäjauhosuurusta (15 g voita – 15 g vehnäjauhoja)
- suolaa
Laita paistin pintaan rosmariinin oksat ja sido tiukasti tasaiseksi paistiksi.
Suolaa ja pippuroi paisti kauttaaltaan.
Ruskista paisti ja luut padassa.
Lisää lihalientä 1/3 paistin korkeudesta. Kypsennä paisti luiden päällä 150°C uunissa kunnes paistin sisälämpö on 55 °C.
Anna paistin vetäytyä folion sisällä 15 - 30 min.
Leikkaa paistista viipaleet tarjolle.
Kastike: Laita voi-vehnäjauhosuurus kattilaan ja siivilöi haudutusliemi päälle. Sekoita hyvin. Keitä kastiketta 10 min.
Vuohenjuustoperunaa
- 200 g jauhoista perunaa
- 50 g kittipintaista vuohenjuustoa
- 50 g suolatonta voita
- korppujauhoja
- suolaa
Kypsennä perunat 150°C uunissa.
Muhenna perunat kuumana. Lisää joukkoon kuorittu vuohenjuusto ja voi. Sekoita ja tarkista suola.
Laita massa voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle korppujauhoa. Kuorruta perunavuoat 220 °C uunissa 10 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Haudutettu kaali
- valkokaalia
- 1-2 kpl sipulia
- 1 tl kuminaa
- 1 rkl siirappia
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
- 50 g voita (lihalintä tai riistalientä)
1. Suikaloi kaali ja sipuli, freesaa voissa.
2. Lisää mausteet ja siirappi.
3. Kun kaali on kypsää, lisää hienonnettu lehtipersilja.