Mainos

Yrttimaustettu hirvipaisti

  • 600 g hirven sisäpaistia
  • 4 rosmariinin oksaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 4 dl lihalientä
  • 0,5 kg hirven luita tai naudan putkiluita
  • puuvillalankaa paistin sitomiseen
  • Kastike:
  • 4 dl haudutuslientä
  • 30 g voi-vehnäjauhosuurusta (15 g voita – 15 g vehnäjauhoja)
  • suolaa

Laita paistin pintaan rosmariinin oksat ja sido tiukasti tasaiseksi paistiksi.

Suolaa ja pippuroi paisti kauttaaltaan.

Ruskista paisti ja luut padassa.

Lisää lihalientä 1/3 paistin korkeudesta. Kypsennä paisti luiden päällä 150°C uunissa kunnes paistin sisälämpö on 55 °C.

Anna paistin vetäytyä folion sisällä 15 - 30 min.

Leikkaa paistista viipaleet tarjolle.

Kastike: Laita voi-vehnäjauhosuurus kattilaan ja siivilöi haudutusliemi päälle. Sekoita hyvin. Keitä kastiketta 10 min.

Vuohenjuustoperunaa

  • 200 g jauhoista perunaa
  • 50 g kittipintaista vuohenjuustoa
  • 50 g suolatonta voita
  • korppujauhoja
  • suolaa

Kypsennä perunat 150°C uunissa.

Muhenna perunat kuumana. Lisää joukkoon kuorittu vuohenjuusto ja voi. Sekoita ja tarkista suola.

Laita massa voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle korppujauhoa. Kuorruta perunavuoat 220 °C uunissa 10 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Haudutettu kaali

  • valkokaalia
  • 1-2 kpl sipulia
  • 1 tl kuminaa
  • 1 rkl siirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 50 g voita (lihalintä tai riistalientä)

1. Suikaloi kaali ja sipuli, freesaa voissa.

2. Lisää mausteet ja siirappi.

3. Kun kaali on kypsää, lisää hienonnettu lehtipersilja.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.