Yrttimaustettu hirvipaisti

  • 600 g hirven sisäpaistia
  • 4 rosmariinin oksaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 4 dl lihalientä
  • 0,5 kg hirven luita tai naudan putkiluita
  • puuvillalankaa paistin sitomiseen
  • Kastike:
  • 4 dl haudutuslientä
  • 30 g voi-vehnäjauhosuurusta (15 g voita – 15 g vehnäjauhoja)
  • suolaa

Laita paistin pintaan rosmariinin oksat ja sido tiukasti tasaiseksi paistiksi.

Suolaa ja pippuroi paisti kauttaaltaan.

Ruskista paisti ja luut padassa.

Lisää lihalientä 1/3 paistin korkeudesta. Kypsennä paisti luiden päällä 150°C uunissa kunnes paistin sisälämpö on 55 °C.

Anna paistin vetäytyä folion sisällä 15 - 30 min.

Leikkaa paistista viipaleet tarjolle.

Kastike: Laita voi-vehnäjauhosuurus kattilaan ja siivilöi haudutusliemi päälle. Sekoita hyvin. Keitä kastiketta 10 min.

Vuohenjuustoperunaa

  • 200 g jauhoista perunaa
  • 50 g kittipintaista vuohenjuustoa
  • 50 g suolatonta voita
  • korppujauhoja
  • suolaa

Kypsennä perunat 150°C uunissa.

Muhenna perunat kuumana. Lisää joukkoon kuorittu vuohenjuusto ja voi. Sekoita ja tarkista suola.

Laita massa voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle korppujauhoa. Kuorruta perunavuoat 220 °C uunissa 10 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Haudutettu kaali

  • valkokaalia
  • 1-2 kpl sipulia
  • 1 tl kuminaa
  • 1 rkl siirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 50 g voita (lihalintä tai riistalientä)

1. Suikaloi kaali ja sipuli, freesaa voissa.

2. Lisää mausteet ja siirappi.

3. Kun kaali on kypsää, lisää hienonnettu lehtipersilja.

Lue myös:

    Uusimmat