Yritys "hautaa" ihmisiä elävinä Etelä-Koreassa: "Kun tulet tietoiseksi kuolemasta, otat uuden lähestymistavan elämään"

Etelä-Koreassa toimiva yritys "hautaa" ihmisiä elävinä, jotta nämä oppisivat arvostamaan elämäänsä ja läheisiään.

Etelä-Koreassa toimiva yritys tarjoaa ilmaisia hautajaisia eläville. Erikoinen bisnesidea on ollut huippusuosittu, ja 25 000 ihmistä onkin jo ottanut osaa "eläviin hautajaisiin" sen jälkeen, kun niitä alettiin järjestää vuonna 2012.

Moni haluaa oman kuolemansa teeskentelemisen kautta parantaa elämäänsä, kertoo Reuters.

"Kun tulet tietoiseksi kuolemasta, otat uuden lähestymistavan elämään"

Omissa hautajaisissaan henkilö esimerkiksi kirjoittaa testamentin, hänestä otetaan hautajaiskuvia ja hän makaa ruumisarkussa.

– Kun tulet tietoiseksi kuolemasta ja koet sen, otat uuden lähestymistavan elämään, kuolemaa kokeillut 75-vuotias kommentoi.

28-vuotias opiskelija tajusi "kuolemansa" aikana, että näkee muut lähinnä kilpailijoina itselleen, vaikkei tiedä, miksi.

"Kuolema" antaa mahdollisuuden sopia kaunat

Etelä-Korean itsemurhaprosentti on korkea: 20,2 itsemurhaa 100 000 henkeä kohti. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan maailman keskiarvo on 10,53. Hautajaisyritys Hyowon haluaakin tarjota hautajaisia eläville, jotta ihmiset arvostaisivat elämäänsä enemmän.

Hautajaistensa kautta ihmiset saattavat haluta antaa anteeksi ja ottaa uudelleen yhteyden syystä tai toisesta kadottamaansa perheeseen ja ystäviin.

"Ei meillä ole ikuisuutta aikaa"

Hautajaiskeskuksen johtaja Jeong Yong-munin mukaan moni sovittelee vanhat riidat "elävien hautajaisissa". Silti Yong-mun toivoisi, ettei anteeksianto vaatisi tragediaa.

– Ei meillä ole ikuisuutta aikaa. Mielestäni siksi tämä kokemus on niin tärkeä: voimme pyytää anteeksi ja sopia aiemmin, ja elää loppuelämämme onnellisina, Yong-mun kuvailee.

Osa omia hautajaisiaan suunnittelevista on harkinnut myös itsemurhaa. Yong-mun kertoo, että on onnistunut vakuuttamaan asiakkaitaan siitä, ettei itsemurha ole ratkaisu.

– Haluan kertoa ihmiselle, että hänellä on merkitystä, ja että joku olisi surullinen, jos hän olisi poissa, Yong-mun sanoo.

Lähde: Reuters.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja