Yritys eväsi etätyömahdollisuuden – melkein puolet työntekijöistä irtisanoutui

Pandemia-ajan etätyöikoni Zoom patistaa työntekijät takaisin toimistolle – onko etäilyinto laantunut myös Suomessa? 8:11
KATSO MYÖS: Jopa pandemia-ajan etätyöikoni Zoom on patistanut työntekijöitä takaisin toimistolle – onko etäilyinto laantunut Suomessa?

Grindr menetti noin puolet työntekijöistään evättyään mahdollisuuden kokoaikaisiin etätöihin.

Deittisovellus päätti pakottaa työntekijänsä takaisin toimistolle, mutta reaktio ei ollut innostunut. Lähes puolet deittisovellus Grindrin työntekijöistä irtisanoutui, kertoo CNN.

80 työntekijää lopetti työt

Elokuussa 2023 Grindr ilmoitti, että työntekijöiden on aika lopettaa kokoaikaiset etätyöt ja palata töihin toimistolle.  Työntekijöiden olisi pitänyt ilmoittautua kahdesti viikossa lähimpään "työhubiin" tai irtisanoutua. Aikaa tehdä päätös muutoksen suhteen annettiin kaksi viikkoa. 

187 työntekijästä 80 lopetti työt elokuun lopussa.

Oliko työtavan muutos kosto?

Grindrin "hubeja" löytyy esimerkiksi New Yorkista, Chicagosta ja San Franciscosta. Moni työntekijä oli palkattu töihin etänä, ja muutos olisi vaatinut esimerkiksi muuttoa. 

Grindrin politiikkaa on pidetty kostona, sillä työntekijät olivat ilmaisseet halustaan perustaa ammattiliitto vain viikkoja ennen uutta työohjeistusta. Grindr on kieltänyt kostohuhut.

Muutkin isot yritykset haluaisivat etätyön tulevan päätökseen, kertoo Business Insider. Esimerkiksi Facebookin omistava Meta on ilmoittanut halustaan palauttaa työnteko työpaikoille. Yhtiön mukaan työpaikalle täytyisi jatkossa tulla ainakin kolmesti viikossa, mikäli työntekijän kanssa ei ole erikseen sovittu kokoaikaisesta etätyöstä. 

Metan mukaan työntekijöiden toimintaa tullaan seuraamaan, ja työnsä voi menettää, mikäli toimistolle paluu ei innosta.

Katso myös: Onko etätyö yritykselle hyvä diili? Nämä asiat tulee huomioida 

Onko etätyö yritykselle hyvä diili? Nämä asiat tulee huomioida johtamisessa 1:35
Millainen etätyö kannattaa?

Lue myös:

    Uusimmat