Youtube-tähti julkaisi vahingossa väärän videon – materiaali järkyttää: "Jollet voi kohdella koiraa hyvin, älä hanki sellaista"

Tubettaja Brooke Houts paljasti vahingossa kohtelevansa lemmikkiään äärimmäisen ikävästi.

20-vuotias Youtube-tähti Brooke Houts on saanut sekä eläinsuojelujärjestön että poliisit peräänsä ladattuaan tililleen vahingossa keskeneräisen videon, jolla hän selkeästi pahoinpitelee dobermanniaan Sphinxiä. 

Houts, jonka koira nähdään naisen videoilla usein, oli aikeissa julkaista videon, jossa pilaillaan koiran kustannuksella laittamalla läpinäkyvää muovia oviaukkoon ja katsotaan, kuinka eläin reagoi.

Valmiin videon sijasta Houts kuitenkin vahingossa latasi kanavalleen keskeneräisen pätkän, jolla näkyvä materiaali on huolestuttanut seuraajat. 

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

Kun koira ei kuvausten aikana toimi tubettajan mielen mukaan, nuori nainen tönii, lyö ja heittelee koiraa vihaisena, näyttää sylkevän sen päälle ja huutaa sen korvan juuressa niskasta puristaen. 

Tähti huomasi virheensä nopeasti ja poisti pätkän, mutta katsojat olivat ehtineet jo saada sen talteen. Houtsille on sittemmin satanut runsaasti järkyttyneitä ja vihaisia kommentteja, ja myös eläinsuojelujärjestö Peta on kommentoinut tapausta. 

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

– Koirat ansaitsevat kunnioitusta. Jollet voi kohdella koiraa hyvin, älä hanki sellaista. Huomio, Youtube. Poistakaa Brooke Houts alustaltanne, järjestö Twiittaa. 

Houts julkaisi mokansa jälkeen Twitterissä tekstin, jolla pyytää anteeksi käytöstään. Nainen kirjoittaa tietävänsä, ettei mikään välttämättä muuta ihmisten saamaa käsitystä hänestä. 

– Sinä päivänä, jona kyseinen video on kuvattu, ja oikeastaan koko kuluneella viikolla elämäni oli ollut vähemmän loistavaa. En tarkoita uhriutua tai mitään, mutta haluan huomauttaa, että olen harvoin yhtä pois tolaltani kuin videolla olen, Houts kirjoittaa. 

Julkaisussaan hän kieltää sylkeneensä koiransa päälle ja vakuuttaa, ettei koira ole vahingoittunut. Hän myös huomauttaa, että suurikokoisen dobermannin hyppiessä ihmistä vasten hänen on "näytettävä sille, ettei sellainen käytös ole hyväksyttävää". 

– Sydämessäni tiedän, ja myös läheiseni näkevät, että olen loistava koiranomistaja. Se ei oikeuta toimintaani videolla, mutta haluan vain kertoa, millaista arkeni on, uskoitte tai ette. 

Houts vakuuttaa aikovansa panostaa Sphinxin koulutukseen jatkossa, jotta rajuja otteita ei tarvittaisi. 

Koiran kohtelua on kuitenkin jo alettu tutkia, kertoo poliisi. 

– LAPD (Los Angelesin poliisi) on tietoinen tästä tapauksesta. Eläinsuojeluosasto on perehtymässä asiaan, ja tapauksesta on käynnistetty avoin tutkinta, viranomaiset vahvistavat. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat