YouTube Music julkistettiin – uusi musiikkipalvelu YouTubelta pian Suomessakin

YouTube on esitellyt odotetun uuden YouTube Music -musiikkipalvelunsa.

YouTube Music tulee saataville sovelluksina Androidille ja Applen iOS:lle sekä uutuutena myös erillisenä ladattavana sovelluksena tietokoneille. YouTube Music seuraa aiempaa maailmalla tarjottua laajempaa YouTube Red -tilauspalvelua, joka tässä yhteydessä muuttuu YouTube Premiumiksi.

YouTube Music avautuu Yhdysvalloissa ja muutamalla muulla valitulla markkinalla tulevana tiistaina. Tämän jälkeen seuraavat markkinat, mukaan lukien Suomi, ovat vuorossa alkaen ”tulevien viikkojen aikana”.

YouTube Music tulee tarjolle myös ilmaisena, mainosrahoitteisena versiona. YouTube Music Premiumin hinta Yhdysvalloissa on sama kuin kilpailijoillakin, Spotifylla ja Applella, eli 9,99 dollaria kuukaudessa. Maksullinen versio poistaa mainokset, mahdollistaa kuuntelun taustalla sekä lataukset offline-tilaan.

YouTuben omistajalla Googlella on ollut jo pitkään myös oma musiikkitilauspalvelunsa, Google Play Music. Sen toiminta tulee Googlen mukaan jatkumaan ennallaan. Google Play Music -tilaajat pääsevät kuitenkin käyttämään samoilla tunnuksilla myös uutta YouTube Music Premiumia. Ainakin toistaiseksi myös Google Play Music säilyy käytettävissä ennallaan.

YouTube Music tarjoaa tavallisten kappaleiden ohella musiikkia myös soittolistoina, artistiradioina, remixeinä, cover-versioina sekä live-esityksinä. Luonnollisesti videopalvelu YouTuben musiikkivideot ovat myös mukana. Palvelussa on panostettu myös muun muassa hakutoimintoihin – kappaleita voi etsiä nimen ohella myös niiden lyriikoiden tai jopa erilaisten kuvausten perusteella.

Maailmalla valituissa maissa jo aiemmin tarjottu YouTube Red on jatkossa YouTube Premium, joka on pelkkää YouTube Music Premiumia laajempi palvelu 11,99 dollarin hinnalla Yhdysvalloissa. Tässä tilauspalvelussa mainoksia ei ole muussakaan YouTube-sisällössä, minkä lisäksi tarjolla on YouTube Originals -sisältöjä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja