Yösähkön pelisääntöjä halutaan selkiyttää

Energiamarkkinoita valvova Energiamarkkinavirasto EMV haluaa saada nykyistä selkeämmät pelisäännöt muun muassa yösähkön kauppaan. Yösähköä myydään muuta sähköä halvempana, mutta kuluttajan hyöty voi huveta siihen, että sähkön jakelusta vastaavan verkkoyhtiön yöaika on jotakin muuta kuin sähkönmyyjän. Hinnoittelussa toimitaan jakelu- eli verkkoyhtiön kellon mukaan.

EMV:lle selvityksen tehnyt VTT Energia esitti aikoinaan yhtenä vaihtoehtona kaikille yhteisiä aikavyöhykkeitä, mutta virasto katsoo, että paikallisesti voi edelleenkin olla tarvetta esimerkiksi ohjata sähkön käyttöä ja näin myös paikallisesti vaihtelevia aikoja tarvitaan. Viraston mukaan sähkökaupan toimivuutta voidaankin lisätä, kun paikallisten aikojen lisäksi käyttöön otettaisiin valtakunnalliset aikavyöhykkeet eli yhtenäiset kellonajat tiettyihin perusmittauspalveluihin. Eroja on ollut myös kesä- ja talviajassa.

Virasto on tehnyt aloitteen kauppa- ja teollisuusministeriölle nykysääntöjen muuttamiseksi. Ministeriön energiamarkkinoihin erikoistuneet virkamiehet eivät olleet tiistaina tavoitettavissa kertoakseen, onko muutos tarkoitus toteuttaa ja millä aikataululla. Muutos kuuluu ministeriön toimivaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja