Yö-yhtyeen Joutsenlaulu suosituin

Yö-yhtyeen lähes 20 vuoden takainen kappale Joutsenlaulu on voittanut radiokanava YleX:n kaikkien aikojen kotimainen biisi -äänestyksen. Kun artistien kaikkien ääniä saaneiden kappaleiden kannatusluvut lasketaan yhteen, ei Yö ole kärkijoukossa.

Jussi Hakulisen säveltämä ja sanoittama suomipopin klassikko päihitti selvällä erolla toiseksi sijoittuneen CMX:n kappaleen Ruoste ja kolmanneksi kiilanneen Zen Cafe'n biisin Todella kaunis.

Äänestyksessä neljänneksi sijoittui CMX:n Kultanaamio, viidenneksi Eppu Normaalin Murheellisten laulujen maa, kuudenneksi Pelle Miljoonan Moottoritie on kuuma, seitsemänneksi HIM-yhtyeen Join Me, kahdeksanneksi Apulannan Anna mulle piiskaa, yhdeksänneksi Hurriganesin Get On ja kymmenenneksi Don Huonojen Hyvää yötä ja huomenta.

Kansainvälisillä kentillä menestyvistä suomalaisartisteista HIM pärjäsi äänestyksessä selvästi parhaiten. Yhtyeen toiseksi paras noteeraus Join Men jälkeen oli kappale When Love And Hate Embrace sijalla 20. Daruden Sandstorm sijoittui sijalle 11 ja Bomfunk MC'sin Freestyler sijalle 22.

Kun artistien kaikkien ääniä saaneiden kappaleiden kannatusluvut lasketaan yhteen, nousee ykköseksi CMX ennen Apulantaa, Yötä, Zen Cafe'ta, Eppu Normaalia, HIM:iä ja Don Huonoja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat