Ympyrä sulkeutuu dramaattisen sydänpysähdyksen jälkeen: Christian Eriksen palaa Tanskan maajoukkueeseen

EM-kisoissa ottelussa Suomea vastaan kentän pintaan tuupertunut ja sydänpysähdyksen kokenut Christian Eriksen palaa Tanskan maajoukkueeseen. Nykyisin Brentfordia edustava keskikenttätähti on nimetty Hollantia ja Serbiaa vastaan pelattaviin otteluihin.

Koko jalkapalloa seuraava maailma haukkoi henkeään viime kesänä, kun Suomen ja Tanskan välinen EM-kisojen avausottelu oli käynnissä Kööpenhaminan Parkenilla. Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen lyyhistyi kesken pelin nurmen pintaan ja sai minuuttikaupalla elvytystä ja hoitoa muiden tanskalaispelaajien ympäröimänä.

Lopulta Suomen sensaatiomaiseen voittoon päättynyttä ottelua jatkettiin vasta, kun tieto sairaalasta kertoi Eriksenin selviytyneen tapauksesta hengissä.

Syyskauden tulevaisuuttaan pohtinut ja kuntoaan hakenut Eriksen elää ja harjoittaa ammattiaan nykyään sydämentahdistimen kanssa. Vielä viime kaudella italialaisseura Interin riveissä pelannut keskikenttätähti liittyi tammikuussa englantilaisen valioliigaseuran Brentfordin riveihin.

Nyt Eriksenin ympyrä sulkeutuu sydämenlyöntihäiriön suhteen, kun hänet on nimetty jälleen osaksi Tanskan maajoukkueen 23-henkistä ryhmää.

Eriksen on yksi joukkueeseen valituista pelaajista, jotka kohtaavat vieraissa Hollannin 26. maaliskuuta lauantaina ja Serbian Kööpenhaminassa sitä seuraavana tiistaina.

Tanskan jalkapalloliiton mukaan maajoukkue aloittaa leiriviikkonsa Espanjan Marbellassa.

Lue myös:

    Uusimmat