Yltäkylläistä luksuselämää ja viisi vuotta kuivilla päihteistä – tällainen on Sofia Belórfin kumppani, rikoksesta epäilty Niko Ranta-aho

6:01
Tämä tiedetään Sofia Belórfin ja Niko Ranta-ahon tapauksesta. Videokooste perjantailta.

Perjantaina vangittu Niko Ranta-aho on viettänyt yltäkylläistä elämää avopuolisonsa, fitnessmalli Sofia Belórfin kanssa Espanjan Marbellassa.

Vuonna 1987 syntynyt Ranta-aho on tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä dopingrikoksesta.

Maanantaina käräjäoikeus puolestaan määräsi Ranta-ahon omaisuutta vakuustakavarikkoon neljän miljoonan euron edestä.

Asianajaja Hannu Kaitaluoman mukaan Ranta-aho voi tällä hetkellä olosuhteisiin nähden kohtuullisesti.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet tammikuun 2017 ja heinäkuun 2019 välillä.

Isä mukana monissa yrityksissä

Ranta-ahon Facebook-profiilin mukaan hän toimii toimitusjohtajana ja omistajana Teatro Marbella- ja ER-property-yrityksissä. Hänen isänsä on myös mukana ER Propertyn toiminnassa. Isä on ollut mukana myös monissa muissa yrityksissä.

Ranta-aho on kotoisin Pirkkalasta ja viettänyt teinivuosiaan Tampereella. Hänen isänsä on yrittäjä ja myös mukana Ilves Hockey Oy:n hallituksessa.

Suhde Sofiaan

Ranta-ahon suhde fitnesstähtenä tunnettuun Sofia Belórfiin tuli julki syksyllä 2018. Pariskunnan someprofiileissa elämä on näyttänyt hulppealta; matkoja, luksushotelleja ja hieno auto.

Seiskan tietojen mukaan heidän huvilansa arvo on noin kaksi miljoonaa euroa. Talossa on elokuvateatteri, kuntosali ja uima-allas.

Belórfin asianajaja Paul Perovuon mukaan Sofia on kuvitellut rakastuneensa hienoon, varakkaaseen mieheen.

– Ei tiennyt (rikoksista), kuvitellut seurustelevansa hienon miehen kanssa, joka on varakkaasta suvusta ja jolla on rahaa kuin rosvopäälliköllä, Perovuo kommentoi asiaa käräjäoikeudessa.

Asianajajan mukaan Ranta-ahon avopuolisolleen ostamat lahjat ovat olleet ”rajallisia”.

Ranta-aho on tehnyt myös julkisen päivityksen kesällä 2017 kertoen, että hän on ollut viisi vuotta ilman päihteitä.

– 5 years clean and sober, hän kirjoittaa.

Useissa päivityksissä Ranta-aho käyttääkin tunnistetta #soberlifestyle.

Naureskeli naapurin ”rahanpesukoneelle”

Ranta-aho on Tampereen yöelämän lisäksi tuttu näky myös Helsingissä. Hänen ystäväpiiriinsä kuuluu paljon julkisuuden henkilöitä.

Someprofiilissaan hän esittelee yltäkylläistä elämäänsä ja kertoo myös matkoistaan ystäviensä kanssa. Kuvissa hän on muun muassa F1-kisoja katsomassa, helikopterimatkalla perheensä kanssa ja rannalla, hotelleissa sekä yökerhoissa.

Vuonna 2017 hän on jakanut sivuillaan uutisen, jossa kerrotaan Espanjassa tehdystä satojen miljoonien eurojen takavarikosta.

– Aamulla ihmettelin, miksi takapihalla oli 25 poliisia, yläkerran naapurin pesukone pessyt liikaa rahaa, Ranta-aho naureskeli postauksessaan hymiön kera.

Viime elokuussa hän matkusti julkisen someprofiilinsa mukaan Marbellaan huumausainerikoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen tuomitun ystävänsä kanssa. Hän on puolestaan niin ikään tuomitun Jori Lehterän ystävä.

Ranta-ahon tiedetään myös lahjoittaneen hyväntekeväisyyteen. Hänen julkisen Facebook-profiilin viimeisimmästä julkaisusta marraskuulta 2018 käy ilmi, että hän on lahjoittanut kansanedustaja Ari Koposen perustamalle Brother Christmas ry:lle 1000 euroa. 

– Katsotaan ja jutellaan ihmisten kanssa. Kun on tuhansia lahjoittajia, sinne mahtuu kaikenlaisia ihmisiä ja yrityksiä, Koponen kommentoi maanantaina tapausta MTV Uutisille. 


Oikaisu 24.7. klo 9.34: Poistettu huumausainerikoksesta ehdolliseen vankeuteen tuomitun henkilön nimi jutusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja