Mainos

Brother Christmas saanut suurehkon lahjoituksen kiinniotetulta Niko Ranta-aholta: ”Katsotaan ja jutellaan asiasta ihmisten kanssa”

2:11
Ranta-aho on lahjoittanut tuhat euroa Brother Christmasille. Näin Koponen kommentoi!

Perjantaina vangittu Niko Ranta-aho on tehnyt 1000 euron suuruisen lahjoituksen kansanedustaja Ari Koposen Brother Christmas -hyväntekeväisyysjärjestölle. Lahjoitus on tehty aikana, jolloin Ranta-ahon epäillään saaneen rikoshyötyä törkeässä huume- ja dopingainerikoksessa.

Ranta-aho mainostaa lahjoitusta julkisessa Facebook-päivityksessään, jonka hän on kirjoittanut 28. marraskuuta 2018. Kyseessä on Ranta-ahon Facebook-sivujen viimeinen julkisesti näkyvä päivitys. 

MTV Uutiset tavoitti Ari Koposen, jonka mukaan Ranta-aho ei ole tehnyt toistuvia lahjoituksia, vaan kyse on kertaluontoisesta summasta. Hänen mukaansa järjestölle tulevia lahjoituksia tutkitaan mahdollisuuksien mukaan.

– Totta kai niitä voi sen verran katsoa, mutta eihän kaikkea voi ikinä tietää, hän toteaa.

Facebookissa Koponen on tykännyt Ranta-ahon julkaisusta, mutta kiistää tuntevansa Ranta-ahoa henkilökohtaisesti. 

”Sinne mahtuu kaikenlaisia ihmisiä”

Tässä vaiheessa Koponen ei vielä ota kantaa siihen, aikooko Brother Christmas ry suorittaa asian suhteen toimenpiteitä esimerkiksi perehtymällä Ranta-ahon lahjoitukseen tarkemmin.

– Katsotaan ja jutellaan ihmisten kanssa. Kun on tuhansia lahjoittajia, sinne mahtuu kaikenlaisia ihmisiä ja yrityksiä, hän sanoo.

Koposen Brother Christmasin nimellä tekemä hyväntekeväisyystoiminta joutui laajan kohun keskelle sen jälkeen, kun julkisuudessa alettiin esittää väitteitä epäselvyyksistä sen taloudenpidossa. Koposta epäiltiin muun muassa törkeistä kirjanpitorikoksista. Nämä syytteet hylättiin huhtikuussa.

Syyttäjä epäilee edelleen Koposta ja kahta muuta henkilöä rahankeräysrikoksesta. Sen kohtalo ratkeaa 3. syyskuuta.

Koposen mukaan järjestöllä menee nyt kuitenkin paremmin.

– Totta kai parempaan pitää pyrkiä koko ajan. Eteenpäin mennään, hän linjaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja