Mainos

Fitness-tähti Sofia Belórfiin liittyvä rikosvyyhti syvenee: Myös poliisia epäillään doping-rikoksesta

Laajassa suomalaisliikemieheen kytkeytyvässä doping- ja huumerikoskokonaisuudessa epäillään myös Helsingin poliisin poliisimiestä törkeästä dopingrikoksesta.

Poliisi vangittiin tammikuussa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä dopingrikoksesta ja vapautettiin maaliskuussa.

Tutkinnanjohtajana toimivan syyttäjän mukaan poliisia koskevalla tutkinnalla on liittymä tutkintaan, jossa suomalaisliikemiestä, fitness-vaikuttajan Sofia Belórfin puolisona tunnettua Niko Ranta-ahoa epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

 –Sillä on tietynlainen liittymä tähän pääjuttuun, mutta sen enempää en voi kertoa, kertoo STT:lle kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen, joka toimii tutkinnanjohtajana poliisia koskevassa jutussa.

Kehonrakennuksesta tunnettu

Pääjutun tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmus ei halunnut kommentoida poliisimiehen kytköstä STT:lle.

Poliisimiestä koskeva tutkinta etenee kihlakunnansyyttäjä Mäkisen mukaan pääjutun mukana.

–  Häntä (poliisimiestä) ei epäillä huumerikoksista lainkaan, vaan vain dopingrikoksesta, Mäkinen kertoo.

Poliisimies on kilpaillut kehonrakennuksessa ja ollut myös julkisuudessa kehonrakennusharrastuksensa myötä. Poliisimiehen vangitsemisesta aikanaan kertonut MTV kertoi toukokuussa, että poliisi on pidätetty virasta. Helsingin poliisi ei kommentoinut STT:lle, onko kyseinen poliisi tällä hetkellä työssä.

Epäillään jatkuneen kahden vuoden ajan

Poliisimiehen epäillään syyllistyneen törkeään dopingrikokseen tammikuun alusta 2017 tammikuuhun 2019 Helsingissä. Rikoksen epäillään alkaneen samoihin aikoihin kuin Ranta-ahon huume- ja dopingrikoksen.

Maanantaina tuli ilmi, että Helsingin käräjäoikeus on määrännyt jopa neljä miljoonaa euroa Ranta-ahon omaisuutta vakuustakavarikkoon. Vakuustakavarikko on turvaamistoimi, jolla on tarkoitus varmistaa, ettei rikoksesta epäilty voi esimerkiksi kätkeä rikoksesta saamaansa taloudellista hyötyä. Neljä miljoonaa euroa on arvio Ranta-ahon huume- ja dopingrikoksella saamasta rikoshyödystä.

Ranta-ahon puolisoa, fitness-vaikuttaja Sofia Belorfia epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta. Belorf on muun muassa ruoka- ja treeniohjelmia tarjoava yrittäjä ja Ranta-aholla on puolestaan kiinteistö- ja ravintolabisneksiä Espanjassa. Pariskunta on ollut runsaasti esillä julkisuudessa ja muun muassa kertonut luksushuvilastaan Espanjan Marbellassa. Molemmat vangittiin viime viikolla.

Poliisi ei ole kertonut tarkemmin, mistä Ranta-ahon doping- ja huume-epäilyissä on kyse. Ne liittyvät kuitenkin laajaan huume- ja dopingkokonaisuuteen, jossa on useita epäiltyjä. Helsingin Sanomien mukaan yksi kokonaisuudessa epäillyistä on Helvetin enkelien johtaja, joka on niin ikään vangittu.

Tutkinnanjohtaja Lehmuksen mukaan vangitsemisten perusteena olleiden nimikkeiden, eli törkeän huumausainerikoksen, törkeän dopingrikoksen ja tuottamuksellisen rahanpesun lisäksi tutkinnassa on muita, vähemmän merkittäviä nimikkeitä.

–  Eriasteisia tähän liittyviä nimikkeitä on ja jotain muuta, mutta nämä esillä olleet nimikkeet ovat tässä keskiössä.

Artikkelia päivitetty.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja