Yllättävä tutkimustulos: Punaisen lihan pois jättämisellä kohtalokkaat seuraukset?

Monet tutkimukset ovat varoitelleet viime aikoina punaisen lihan haitoista. Liiallisen punaisen lihan syönnin on todettu aiheuttavan muun muassa sydänongelmia. Tuoreen tutkimuksen mukaan punaisesta lihasta ei ehkä kuitenkaan kannattaisi luopua kokonaan.

Autralialaistutkimuksen mukaan naiset, jotka jättävät ruokavaliostaan punaisen lihan pois, sairastuvat todennäköisemmin masennukseen. Deakinin yliopistossa toteutetussa tutkimuksessa todettiin, että alle suosituksen naudan- tai lampaanlihaa syövät naiset sairastuvat tuplasti todennäköisemmin psyykkisiin sairauksiin.

Tutkijoiden mukaan punaisen lihan vaihtaminen kokonaan esimerkiksi kanaan ja kalaan ei olekaan siis niin terveellistä, kun aiemmin on luultu. Tutkimukseen osallistui yli 1000 australialaisnaista.

– Havaitsimme tutkimuksessamme yllättävästi, että punainen liha saattaa olla yllättävänkin tärkeä psyykkiselle hyvinvoinnille, tutkija Felice Jacka Deakinin yliopistosta totesi.

Jackan mukaan tutkimuksissa otettiin huomion myös naisten kokonaisvaltainen ruokavalio, sosiaalinen status, liikunnan määrä, tupakointi sekä heidän painonsa ja ikänsä. Tulokset punaisen lihan suhteen pysyivät silti samana. Tutkijat eivät havainneet yhteyttä muiden proteiinipitoisten lihojen ja kalojen sekä psyykkisen terveyden kanssa. Yliopiston professori haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei punaista lihaa ole hyvä syödä liikaakaan.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja