Ylläksen tonttikauppa käy vilkkaana

Tonttikauppaa käydään vilkkaaseen tahtiin Ylläksellä. Äkäslompolon kylässä Metsähallitus ja Kolarin kunta ovat myyneet tai vuokranneet kolmen vuoden aikana 110 lomarakennuspaikkaa. Niiden lisäksi alueella on runsaasti yksityisten maanomistajien tontteja, joita on myyty useita kymmeniä viime vuosien aikana. Tänä vuonna Kolarin kunnassa on myönnetty jo noin 150 rakennuslupaa.

Kolarinyt kunta on kaavoittanut Ylläkselle Äkäslompolon kylään uuden alueen, joka on nimetty Karpaasin kankaaksi. Jari Isometsällä on mökki aivan alueen vieressä. Uudella alueella on kunnalla 34 tonttia. Uusi alue on rauhallisella paikalla kävelymatkan päässä tärkeimmistä palveluista.

Metsähallituksen maalle Yllästunturin toiselle puolelle Ylläsjärvelle on hyväksytty uusi asemakaava, jossa on 70 lomarakennuspaikkaa. Ennakkovarauksia on kunnan tiedotuksen mukaan tehty runsaasti.

Ylläsjärven alueen vetovoimaa kasvattaa alueelle rakenteilla oleva Ylläs Saaga -hotelli, joka valmistuu helmikuussa 2003.

Ylläksellä on nykyisin noin 12 000-13 000 vuodepaikkaa. Alueen yleiskaava ja jätevesiratkaisut sallivat alueelle yhteensä 30 000 vuodepaikkaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja